Gde li će sada? Prijović konačno slobodan igrač, a dobio je i "brdo" para za odlazak

16.08.2021

09:09 >> 13:45

0

U Saudijsku Arabiju došao iz PAOK-a

Gde li će sada? Prijović konačno slobodan igrač, a dobio je i "brdo" para za odlazak
Copyright Aleksandar Prijovic, MN Press

Aleksandar Prijović je slobodan igrač. Kako prenose mediji u Saudijskoj Arabiji, srpski napadač raskinuo je saradnju sa tamošnjim Al Itihadom, čiji je član bio prethodne dve sezone.

Priča o odlasku postoji prilično dugo, ali se sve nedavno zakomplikovalo zbog situacije sa korona virusom. Kada je 2019. godine, kada je Prijović potpisao četvorogodišnji ugovor, Ministarstvo sporta ove arapske države je snosilo troškove svih ugovora. Ipak, u međuvremenu Ministarstvo se povuklo i sve se odrazilo na klubove.

Doneta su nova pravila o poslovanju, prema kojima klub ne sme da troši više nego što zaradi, odnosno čak 30 odsto budžeta za plate se mora izdvojiti za administrativne poslove. Al Itihad je tada zapao u dugovanja, pa se Prijoviću dugovalo, kao i ostalim igračima. Ovo je nateralo čelnike kluba da pošalju dopis Ministarstvu sporta u kom jasno traže da im dopuste raskid ugovora uz njihovu novčanu pomoć.

Iznos koji je Al Itihad dužan da isplati Prijoviću za dve godine je 8.400.000 evra.

Ostaje da se vidi gde će Prijović da nastavi karijeru. Podsetimo, postojala je mogućnost dolaska u Crvenu zvezdu, ali se to nije dogodilo. Sada se pominje opcija povratka u PAOK iz kojeg je i otišao u Al Itihad.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike