Zvezdina trka s vremenom: Ivanić pod upitnikom i za Nemačku

14.10.2020

16:23 >> 16:35

0

Autor: Jovan Terzić

Jedan od najboljih igrača crveno-belih sigurno propušta večiti derbi, a najverovatnije i duel sa Hofenhajmom

Zvezdina trka s vremenom: Ivanić pod upitnikom i za Nemačku
Copyright MN Press

Crvena zvezda će u 163. “večitom derbiju” sa Partizanom morati da nastupi bez igrača koji je trenutno u najboljoj formiMirka Ivanića, a vrlo je moguće da će bez iskusnog veziste morati i na put u Nemačku, gde će 22. oktobra igrati protiv Hofenhajma utakmicu 1. kola Lige Evrope.

Ivanić je u dosadašnjih 13 utakmica ove sezone postigao devet golova i imao četiri asistencije, međutim, korona ga je sprečila da u nedelju u 17 časova istriči na stadion u Humskoj.

Njegov izostanak rešio je, verovatno, dilemu Dejana Stankovića oko Gelora Kange u startnoj postavi. Gabonac se sada očekuje od prvog minuta, kao i oporavljeni Seku Sanogo, koji je prethodnih nedelja trenirao odvojeno od saigrača zbog jakog udarca koji je dobio na Kipru u duelu sa Omonijom, kada je dobio i treći žuti karton u ovogodišnjim kvalifikacijama, zbog čega nije mogao da nastupi protiv Ararat Jermenije u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Videćemo samo da li će Stanković izabrati opciju da Sanogo igra u tandemu sa Veljkom Nikolićem, a Kanga ispred njih, uz Aleksandra Kataija i Željka Gavrića po krilima ili će izabrati da Sanogo počne na klupi, a (odlazeći) Ben u startnoj postavi, što bi značilo i promenu formacije sa 4-2-3-1 na 4-4-2 (1-1).

Podsetimo, za utakmice domaćeg prvenstva klubovi su obavezni da imaju najmanje dvojicu startera uzrasta do 21 godine, tako da su Nikolić i Gavrić sigurni za duel sa Partizanom, osim iznenađenja tipa Strahinje Erakovića na štoperu.

Kada je Evropa u pitanju, to pravilo ne važi pa je Stankoviću lakše da kombinuje, ali šanse da ima Ivanića na raspolaganju za duel sa Hofenhajmom su minimalne. 

Po propisima UEFA, gostujući timovi obavezni su da urade testiranje svojih igrača na kovid-19 dva do tri dana pred utakmicu, a potom i po dolasku u državu domaćina, s tim da je domaćin obavezan da rezultate dostavi najkasnije šest sati pred utakmicu.

To znači da bi Ivanić teoretski mogao da putuje sa ekipom u Nemačku, međutim, UEFA je danas saopštila da, takođe zaraženi, Kristijano Ronaldo mora da dostavi negativan test najmanje nedelju dana pre utakmice Juventusa i Barselone kako bi imao pravo nastupa. U Torinu su već precrtali Portugalca za prvo kolo Lige šampiona i duel sa Dinamo Kijevom u gostima 20. oktobra, što nagoveštava da će i Ivanić za novi nastup na međunarodnoj sceni morati da sačeka dolazak Slovan Libereca, 29. oktobra.

Na “Marakani” žele prvo da njihov fudbaler ozdravi, a potom će razmišljati o tome da li će moći da igra protiv Hofenhajma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike