Kao nekad u Vojvodini: Probuđeni Ivanić najbolji strelac Zvezde

05.10.2020

05:27 >> 12:36

0

Autor: Jovan Terzić

Uspeo je Dejan Stanković da resetuje Mirka Ivanića

Kao nekad u Vojvodini: Probuđeni Ivanić najbolji strelac Zvezde
Copyright MN Press

Mirko Ivanić igra kao nov od dolaska Dejana Stankovića na klupu Crvene zvezde. Zapravo, kao stari, jer su navijači Crvene zvezde kada je došao iz BATE Borisova februara 2019. i očekivali da će gledati partije kakve je pružao u dresu Vojvodine i potom igrajući u Belorusiji.

Nije se, međutim, 27-godišnji vezista dobro uklopio u sistem Vladana Milojevića, pa je vremenom izgubio njegovo poverenje i preselio se na klupi, čak i tribine. Sve do dolaska Dejana Stankovića.

Novi trener vratio ga je na teren, iza napadača gde najviše voli da bude, a poverenje je počelo da se isplaćuje ove sezone.

U sezoni 2014/15, Ivanić je postavio lični rekord postigavši 10 prvenstvenih golova. Kako je krenuo, uskoro bi mogao da ga poboljša.

Mirko Ivanić je u osam superligaških utakmica u kojima je igrao postigao šest golova, a dodao je još tri na međunarodnoj sceni. Deluje da je ponovo motivisan i raspoložen na terenu.

Protiv Napretka (3:0) u nedelju bio je dvostruki strelac.

-Postigao sam devet golova ove sezone i naravno da mi znači ta činjenica. Zadovoljan sam generalno, kako svojim, tako i  timskim igrama, a sve pobede koje ostvarujemo i koje su zapravo najbitnije od svega, nam znače za samopouzdanje. Želimo da nastavimo u  tom maniru i posle pauze koja sledi, jer znamo da nas čeka večiti derbi, koji je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, a potom i veliki broj bitnih duela, što u prvenstvu, što na međunarodnoj sceni. Pauza će nam prijati, iskoristićemo nekoliko dana da se odmorimo i da onda budemo i više nego spremni za sve što sledi – rekao je Ivanić posle duela sa Kruševljanima.

Drugi gol postigao je iz penala, što mu je drugi put u nacionalnom prvenstvu ove sezone.

-Dok šutiram penale kroz glavu mi samo prolazi činjenica da postižem gol. Ne bih da otkrivam koja mi je strategija, ali ne razmišljam o promašaju, već uvek budem pozitivno nastrojen – istakao je Ivanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike