Zvezdina nova nada: Marko Lazetić

29.11.2020

20:35 >> 20:48

0

Autor: J. T.

Tinejdžer umalo postigao pogodak na svom debiju

Zvezdina nova nada: Marko Lazetić
Copyright MN Press

Sa 16 godina i 10 meseci Marko Lazetić nije najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde, ali jeste pri vrhu te liste – na trećem mestu.

Ispred tinejdžera koji je zaigrao u finišu duela sa Radom nalaze se Milko Đurovski (16 godina, 49 dana) i rekorder Ivan Ilić – sada vezista Mančester sitija na pozajmici u Veroni – sa 16 godina i svega 15 dana.

Lazetić je, ipak, mogao da postane jedinstven po golu, ali ga je Damir Kahriman, uz pomoć stative, sprečio da zatrese mrežu u 89. minutu.

-Žao mi je što nisam realizovao šansu u finišu utakmice, ali šta da se radi, zaista sam srećan sam što sam uopšte imao priliku da debitujem. Nisam imao tremu kada sam trebao da uđem u igru, za ovo se spremam ceo život i nadam se što većem broju poziva u prvi tim, golu i tome da se jednog dana ustalim u ekpi – istakao je 190 centimetara visoki Beograđanin.

MN Press

Mladi napadač nametnuo se Dejanu Stankoviću još tokom letošnjih priprema, međutim, odluka stručnog štaba bila je da igra za omladinski tim kako bi redovno bio na terenu. U tome ga je usporila povreda, ali se po povratku na teren ponovo istakao i zaslužio poziv da sa prvotimcima putuje u Belgiju, na duel Lige Evrope.

Protiv Genta nije dobio šansu, međuti, jeste samo nekoliko dana kasnije, a sigurno će u nastavku sezone biti još prilika.

I ne samo on. Vredan pažnje je podatak da su crveno-beli duel protiv “građevinara” završili sa čak sedam “bonus” igrača na terenu, odnosno sedmoricom mlađih od 21 godine. 

To su Lazetić, Eraković, Nikolić, Krstović, Petrović, Radulović i Gavrić.

-Želeo bih da se zahvalim ljudima u klubu i šefu stručnog štaba što veruju u mene i što su mi ostvarili dečački san. O tome da zaigram za seniorski  tim Crvene zvezde maštam od kada znam za sebe i zaista mogu da kažem da sam presrećan što sam to uspeo da ostvarim sa 16 godina – rekao je Lazetić za klupski sajt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike