Loše suđenje i zaslužena pobeda Zvezde, Rad uspeo samo do prečke (video)

29.11.2020

19:53 >> 22:21

0

Autor: Jovan Terzić

Boaći pogodio posle više od godinu dana

Loše suđenje i zaslužena pobeda Zvezde, Rad uspeo samo do prečke (video)
Copyright MN Press

Po viđenom u dosadašnjem toku sezone, malo ko je očekivao da će Rad iznenaditi Crvenu zvezdu na stadionu “Rajko Mitić”. To se i nije dogodilo – domaćin je slavio 3:0 – ali će dobra i efikasna igra crveno-belih ostati u senci grešaka sudije Andrije Stojanovića i njegovog prvog pomoćnika Miloša Karadžića.

Njih dvojica prvo su u 17. minutu prevideli igranje rukom Milana Pavkova, koji je na taj način stvorio sebi poziciju za pogodak, a nekoliko minuta kasnije pogrešili su na štetu Zvezde, jer nisu svirani prekršaji nad Gavrićem i Spiridonovićem u kaznenom prostoru Rada.

Bez obzira na te situacije, crveno-beli su od prvog minuta kontrolisali dešavanja na terenu i zasluženo upisali nova tri boda, za dobro raspoloženje u timu pred duel sa Hofenhajmom u četvrtak u Ligi Evrope, u kom bi izabranici Dejana Stankovića pobedom od dva ili više golova razlike mogli do prvog mesta u grupi.

Golgeterski post pored Pavkova, kom je ovo tek drugi gol ove sezone u Superligi, prekinuo je i Ričmond Boaći.  Napadač iz Gane bio je precizan u 42. minutu na lepo dodavanje Spiridonovića za svoj prvi pogodak posle nešto više od godinu dana.

Pored asistencije, sjajnu igru ove večeri Srđan Spiridonović krunisao je pogotkom u 60. minutu.

Što se tiče “građevinara”, sve što su uspeli da urade bila je prečka u 52. minutu posle lepog šuta Veljka Trifunovića.

Crvena zvezda je i ovu utakmicu, kao prošlog četvrtka protiv Genta u Ligi Evrope, igrala bez velikog broja standardnih prvotimaca, ali se to ponovo nije primetilo na terenu, što može da raduje i hrabri Dejana Stankovića pred pomenuti duel sa Hofenhajmom.

Van stroja opet su bili “roviti” Katai, Rodić, Kanga i Gobeljić, a odmarali su Falćineli i Ben. To je omogućilo šansu 16-godišnjem napadaču Marku Lazetiću da upiše debi. Nije, ipak, oborio rekord Ivana Ilića, koji je pod komandom Miodraga Božovića prvi put istrčao na teren u sastavu A tima sa 16 godina i 15 dana. Lazetiću ne 16 godina i 10 meseci.

Malo je nedostajalo da Lazetić svoj prvi nastup obeleži pogotkom, ali je Damir Kahriman u 89. minutu, uz pomoć stative, uspeo da ukroti njegov šut.

CRVENA ZVEZDA – RAD 3:0 (2:0)
/Pavkov 17, Boaći 42, Spiridonović 60/

ZVEZDA: Borjan – Gajić (60. Milunović), Pankov (60. Petrović), Degenek, Eraković – Gavrić, Nikolić, Sanogo (60. Radulović), Spiridonović – Boaći (76. Lazetić), Pavkov (76. Krstović).
RAD: Kahriman – Stojanović (46. Lazarević), Đorić, Stojisavljević, Ciger – Busnić, Trninić – Živković, Riznić (46. Trifunović), Damjanović (65. Blažić) – Jovanović.
Sudija: Andrija Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike