Zvezda se izvukla na "Marakani": Sjajni golovi i maestralni Borjan za tri boda

05.11.2020

18:30 >> 22:02

0

Crveno-beli slavili u Beogradu

Zvezda se izvukla na "Marakani": Sjajni golovi i maestralni Borjan za tri boda
Copyright 24sedam

Iskoristila je Crvena zvezda veliku šansu. Na svom terenu su savladali Gent i približili se cilju – plasmanu u narednu fazu Lige Evrope.

U prvom međusobnom okršaju sa ovim timom su ostvarili trijumf – 2:1 (1:1).

Pročitajte još: Zvezdin učinak sa Belgijancima: Još bole Mićićeva stativa i Dekijeva prečka

I jedni i drugi su igrali bez glavnih trenera, ali definitivno Dejan Stanković ima razloga za slavlje. Kanga je doveo crveno-bele u vođstvo u 12. minutu, ali je Ođiđa Ofoje u 31. dobro šutirao, lopta se od Degeneka odbila i prevarila Borjana za izjednačenje. U 59. minutu je Katai sjajno izveo slobodan udarac za prednost. Gent je do kraja napadao, stvarao prilike, a Borjan je u petom minutu nadoknade maestralnom intervencijom sprečio izjednačenje i doneo tri boda svom timu.

Pročitajte još: Zvezdi se otvaraju vrata pobede: Gent i bez trenera stiže u Beograd

Dešavanja sa meča ste mogli da, pratite na portalu „24sedam“.

90+5′ – KRAJ!

Utakmica je završena. Zvezda je pobedila.

90+4′ – FENOMENALNA INTERVENCIJA BORJANA

Sjajna prilika za Gent u 94. minutu. Odličan centaršut, Klajndenst šutira glavom, Borjan majstorski interveniše.

90+’ – IGRAĆE SE JOŠ PET MINUTA

Utakmica je produžena za pet minuta.

90′ – BORBENI FALĆINELI, DVOSTRUKA IZMENA

Borbeni Falćineli se izborio za aut. Dve promene. Nikolić je ušao umesto Kataija, Spiridonović menja Bena.

87′ – GENK NAPADA, BORJAN PAZI

Nastavljaju se napadi Genta. Nova šansa za goste, posle kornera, lopta je završila preko gola. Nedugo zatim nova prilika, Borjan hvata loptu.

83′ – PANKOV UŠAO, KANGA IZAŠAO

Nova izmena u Zvezdi. U igri je Pankov, izašao je Kanga.

80′ – BORJAN ODBRANIO, PA SE ŽALI NA POVREDU

Dorš je šutirao sa oko 20 metara, Borjan je sjajno intervenisao, pa je ostao da leži na zemlji. Ušla je lekarska ekipa, a igrači koriste malu pauzu da se osveže.

76′ – SANOGO RIZIKUJE, POKUŠAJ NIANGBOA

Sanogo je rizikovao, ima žuti karton, napravio je novi faul. Dobar centaršut, sjajna akcija gostiju, Niangbo je šutirao glavom pored gola.

72′ – KATAI PROBAO KAO MARADONA

Dobio je Katai previše prostora, to je iskoristio da se namesti, ali je sa oko 18 metara pokušao da lobuje golmana koji je izašao par koraka napred. Poslao je loptu daleko preko gola.

70′ – PRITISAK GENTA

Gosti su krenuli u napad. Žele izjednačenje. Još jedan dobar napad, Milunović je izblokirao.

66′ – ZVEZDA SE IZVUKLA

Velika greška Zvezde, dobra prilika za Gent, ali je Degenek uspeo dovoljno da zasmeta Doršu i da spreči opasnost. Borjan je uhvatio loptu.

64′ – ZVEZDI NEDOSTAJALA SREĆA, JOŠ JEDNA STATIVA

Gajić je centrirao, Gobeljić je bio tu, šutirao, pogodio stativu, usledila je velika gužva, gosti su se izvukli uz dosta sreće.

63′ – IVANIĆ IZLAZI

Prva izmena u Zvezdi. Umesto Ivanića je na terenu Njegoš Petrović.

59′ – MAGIJA KATAIJA!

Slobodan udarac za Zvezdu. Katai gađa golmanov ugao, pogađa stativu i lopta ulazi u gol. Sjajan gol Zvezdine “desetke”.

57′ – SOLO PRODOR IVANIĆA

Kreće Ivanić u prodor, dobio je dovoljno prostora, našao poziciju za šut, ali je loše šutirao.

51′ – DOBAR NAPAD ZVEZDE

Dobar napad Zvezde, Ivanić je dobro centrirao, defanzivci Genta su veoma loše reagovali, ali su uspeli nekako da izbiju loptu. Nedugo zatim je probao Falćineli, pogodio je Bena i lopta je otišla pored gola.

47′ – DRUGO POLUVREME, ŽUTI ZA BUKARIJA

Na startu drugog dela Bukari u glavu udara Gobeljića i dobija žuti karon.

45+’ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Beogradu. Rezultat je 1:1 posle prvih 45 minuta.

45′ – SANOGO NE IGRA NAREDNI MEČ

Sanogo je dobio žuti karton, što znači da će propustiti utakmicu u Belgiji.

MN Press

44′ – BOTAKA, PA PREČKA KATAIJA

Loš pas Milunovića, Botaka ostaje sam, šutira veoma loše. Brz napad Zvezde, Kanga ostavlja za Kataija koji pogađa prečku, lopta mu se vraća, ali je šalje daleko preko gola iz drugog pokušaja.

39′ – GREŠKA KATAIJA

Lopta je bila upućena Gobeljiću, Katai to nije video, krenuo je da je primi, ali je bio u ofsajdu i tako se aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

36′ – BORJAN SPASILAC

Odličan napad Genta, Jeremčuk se našao u dobroj situaciji, šutirao je dobro, Borjan je još bolje intervenisao.

31′ – GENT IZJEDNAČIO

U 31. minutu je belgijski tim poravnao rezultat. Ođiđi-Ofoje je šutirao, lopta je pogodila Degeneka, promenila pravac i prevarila Borjana i završila u mreži.

26′ – OPROBAO SE BEN

Još jedan slobodan udarac za Zvezdu, ponovo ga je izborio Ben. Šutirao je preslabo, lak posao za golmana.

24′ – DOBRA AKCIJA, LOŠ ŠUT IVANIĆA

Odlična akcija Zvezde, Gobeljić dodaje, Falćineli propušta loptu Ivaniću koji na kraju loše šutira, pored gola.

22′ – STATIVA GAJIĆA

Odlična akcija Zvezde, Gajić se sjajno ubacio, šutirao, stativa je spasila pogodak.

17′ – GENT IMA POSED

Posle primljenog gola gosti imaju više lopte u posedu, ali češće vraćaju loptu pozadi ka golmanu.

12′ – KANGA ZA VOĐSTVO!

Gobeljić šalje odličan pas, Ben promašuje loptu, Kanga prati akciju i sa 15-16 metara šutira i pogađa mrežu!

11′ – NIŠTA OD SLOBODNOG UDARCA

Pokušao je Ben iz slobodnog udarca. Daleko od gola.

9′ – SANOGO SPASIO ZVEZDU

Bukari je napravio veliki problem Zvezdi. Sanogo je bio na pravom mestu. Potom je Jeremčuk pokušao, Borjan je bio siguran.

5′ – KATAI U NAPADU

Katai je krenuo u napad, odlučio je da proba sam da reši akciju, pogrešio je. Usledio je korner. Kanga je pokušao direktno iz kornera.

24sedam/J.Terzić

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo.

20:53′ – SPREMNO ZA START

Sve je spremno za početak utakmice.

24sedam/J.Terzić

20:47′ – STANKOVIĆ: NEMA POTCENJIVANJA NI PRECENJIVANJA

Pred početak utakmice sa Gentom je Dejan Stanković pričao za „Arenu sport“. On neće moći da vodi ekipu, a na konferenciji za medije je pričao da će uz „picu i koka-kolu“ da gelda meč.

– Nije mi teže palo sad nego sa Liberecom. Znam šta smo spremili. Momci su spremni da odigraju jednu lepu utakmicu. Znamo šta taj meč nosi i šta može da donese. Nema potcenjivanja ni precenjivanja. Od prvog minuta igramo – rekao je Stanković.

Bio je u svlačionici sa svojim izabranicima 90 minuta pre meča.

– Ništa se tu ne menja, samo to što ne mogu da uđem u svlačionicu. Visoka borbena gotovost. Znamo šta ova utakmica može da donese i na to smo fokusirani – poručio je Stanković.

20:32′ – MILOŠEVIĆ: PRIPREMILI SMO MEČ, ŽELIMO POBEDU

Zbog suspenzije Dejana Stankovića ekipu će na večerašnjem meču, baš kao i protiv Libereca, voditi Nebojša Milošević.

– Mi ulazimo sa ambicijama da pobedimo. Sa Stankovićem smo pripremili meč, svi igrači su dobili instrukcije, adekvatno smo skautirali protivnika u odnosu na takmičarski period u kom se nalazimo, ulazimo sa puno optimizma. Protivnik zaslužuje respekt, čeka nas zahtevna utakmica. Teren i vremenski uslovi će uticati na meč, sigurno će biti grešaka u dodavanjima. Ako budemo kontrolisali prostor, pozicionirali se prema planu i dogovoru i prema onome što želim oda sprovedemo u delo možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Očekujemo maksimalno zalaganje.  Očekuje nas prava, takmičarska, evropska utakmica – rekao je Milošević za „Arenu“.

Očekuje drugačiji meč u odnosu na Slovan.

– Totalno drugačija utakmica nego protiv Libereca i zbog kvaliteta protivnika i zbog vremena. Dosta zahtevno, sa dosta tempa, učestalih tranzicija. Treba što više da se nametnemo i da prikažemo ono što smo prikazivali.

Ne zanimaju ga previše problemi sa sastavom protivnika.

– Koncept igre ne zavisi od pojedinaca. Ima dosta igrača koji su igrali, nismo obraćali previše pažnje na sve. Znamo njihov kvalitet, neke negativne rezultate. Izuzetno dobro smo ih skautirali. Moramo da odgovorimoa na adekvatan način. Rodić je povređen, Kanga se vratio, Nikolić je na klupi. Naše ambicije ne zavise od konkretnih 11 igrača. Oni koji su na terenu predstavljaju Zvezdu i svi zajedno želimo da napravimo dobar rezultat – jasan je Milošević.

20:24′ – JORGAČEVIĆ: NADAM SE DA ĆE BOG POMOĆI ZVEZDI

Bivši čuvar mreže repezentacije Srbije, golman Genta i sadašnji trener golmana Crvene zvezde Bojan Jorgačević je detaljno govorio o predstojećoj utakmici.

– Dosta se spekulisalo oko njihovog igračkog kadra, ko je sposoban na utakmicu s obzirom na koronu i sve. Zaraženi su trener, trener golmana, golman. Svi su radili mnogobrojne testove, bila je velika polemika ko će igrati. Na kraju se ispostavilo da će Norvežanin Olsen moći da igra za tim. On nosi celu odbranu, to im je veliki plus – objašnjava Jorgačević.

Nastavio je u istom dahu.

– Što se golmana tiče. Jedan je suspendovan, Golat, veliko ime u turskom i belgijskom fudbalu. Prvi izbor je Ruf koji neće braniti, bilo je pitanje da li da brani klinac od 17-18 godina, jer možete da dobijete golmana za budućnost na ovakvim mečevima, pošto umeju da „eksplodiraju“. Licencirali su Kolina Kusemansa. Čini mi se da dve godine nije imao utakmicu. Nije previše visok, ne izgleda atraktivno na golu. Bio je golman Briža, znam ga, bili smo zajedno tamo nekih šest meseci, on je otišao u Mehelen. Kvalitetan čuvar mreže koji može da pomogne ekipi. Na njegovu minutažu nisam siguran koliko može da „oseti“ prostor, posebno na „Marakani“. Kao grom iz vedra neba. Nadam se da neće biti na nivou i da će Bog pomoći Zvezdi da ostvari pobedu.

Voleo bi da crveno-beli dođu do tri boda.

– Volim Gent, skoro pet godina sam bio tamo, u srcu mi je, ali sam profesionalac, radim u Zvezdi, tu je moja familija i molim Boga za tri boda. Prija biti deo stručnog štaba, neverovatna energija počevši od Stankovića. Pružaju stabilnost, mir celoj ekipi. Jako sam zadovoljan sa svojim iskustvom. U ovakvim utakmicama izvače maksimum iz igrača, neki dodatni motiv ne treba preterano tražiti, svi znamo da bi ovo mogla da bude istorijska utakmica, tako da motiv ne nedostaje.  Voleo bih da ovo veče pripadne Kataiju – zaključio je Jorgačević.

MN Press

20:08′ – JESTROVIĆ: PRITISAK JE NA GENTU

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, ali i belgijskog Anderlehta i Muskrona Nenad Jestrović je imao šta da kaže na račun meča na „Marakani“.

– Vreme brzo prolazi od kada sam ja bio tamo. Fudbal u Belgiji je jako napredovao sa mladim talentima. Napravili su pravi „bum“ u Evropi kao Francuzi – počeo je Jestrović razgovor za „Arenu sport“.

Osvrnuo se na sam tim Genta.

– To je ekipa koja je građena poslednjih pet-šest godina, osvojili su titulu, imaju kostur ekipe sa Jeremčkukom, imaju stručni štab koji nisu menjali, osim dva ili tri glavna trenera. Treba dati poverenje treneru da može da radi bez tenzija sa strane. Gent je timska ekipa, ne mogu da kažem da imaju pojedince, više rade kao tim.

Istakao je da je presija na Belgijancima.

– Pritisak je na Gentu. To je ekipa koja nije igrala toliko mečeva u Evropi kao Zvezda. Najneiskusniji su tim u grupi. Hofenhajm ima dobar budžet, pa im je lakše da naprave dobar rezultat. Zvezda je veliki favorit, treba da osvojimo tri boda i da osiguramo drugo mesto.

Na kraju je pričao o transferima.

– Zvezda ima jako dobre i kvalitetne igrače i smatram da treba da budemo strpljivi, ne treba ih odmah prodavati, dati im šansu da igraju, da dostignu vrhunac, određenu cenu. Jedan Nikolić i Gavrić će jednog dana vredeti 10 miliona, a ne za par miliona. Treba gledati na duže staze kao što radi Dinamo u komšiluku – završio je Jestrović.

20:00′ – KOREOGRAFIJA SPREMNA

Crveno-beli su spremili i posebnu koreografiju za večerašnji meč. “Blago onom ko dovijeka živi”, uz sliku Amfilohija.

https://twitter.com/crvenazvezdafk/status/132435594901707980819:47′ – ZVEZDINA PORUKA – “DA L’ IMA NEŠTO DA SE SAKRIJE”

Crvena zvezda je objavila interesantan snimak uoči početka utakmice, sa porukom “Da l’ išta može da se sakrije”.

19:41′ – MITROVIĆ: ZVEZDINA PREDNOST JE UIGRANOST, TREBA DA NAPADNU GENT

Srpski reprezentativac, dete Crvene zvezde i igrač koji je tri godine nosio dres Genta Stefan Mitrović je u razgovoru za „Arenu sport“ govorio o utakmici.

– To je klub koji je izuzetno težak za mlade igrače, menjaju veliki broj fudbalera, teško je nametnuti se u klubu. Svake godine uspevaju da naprave neki neverovatan transfera, svaka čast predsedniku i direktoru kluba koji su taj klub izvukli iz velike krize i doveli ga do kluba koji se bori za titulu. Fali im mentalitet, ambicija da bi postali najbolji u Belgiji – rekao je Mitrović.

Sadašnji prvotimac Stazbura je analizirao meč.

– Kada pričamo o manama Genta i prednostima Zvezde, njihova najveća mana je što su promenili dvojicu trenera. Igraju promenljivo, nisu pronašli ritam. Prednost Zvezde je bolja forma, uigranost i treba da igraju napadački, da napadnu njihovu poslednju liniju u kojoj imaju dosta problema. Kada pogeldamo zdravstveni bilans, Zvezda je veliki favorit i očekujem da ispune tu ulogu i pobede – poručio je Mitrović.

19:34′ – SASTAVI TIMOVA

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić – Kanga, Sanogo – Ben, Ivanić, Katai – Falćineli
GENT: Kusemans – Kastro-Montes, Mareh, Hanče-Olsen, Mohamadi – Dorš, Ovusu – Bukari, Ođiđa-Ofoe, Botaka – Jaremčuk

19:31′ – ANIĆ: GAVRIĆ MOŽE DA „ISKOČI“

Bivši igrač Crvene zvezde i Genta Darko Anić je za „Arenu sport“ pričao o predstojećem duelu..

– Došao sam prijateljski, imao sam sjajan odnos i u Brižu i u Gentu, dobar utisak su ostavili svi.Pobeda u prvenstvu im je dala neki vetar u leđa, ali je i Zvezda savaldala i Liberec i pobedila u prvenstvu. Svi su motivisani, po meni taj meč odlučuje ko će ići dalje sa Hofenhajmom. Zvezda ima prednost u odnosu na Liberec, može i sa bodom da kalkuliše, ali je veći pritisak na gostima. Njima ne ide dobro u poslednje vreme, imaju izostanke, nema ni novog trenera. Ipak, to su Belgijanci koji su disciplinovani i neće dozvoliti da nešto utiče na njih. Nadam se da će neko novi da „iskoči“, možda poput Gavrića – rekao je Anić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike