Žota ponovo džoker Liverpula

31.10.2020

19:37 >> 19:53

0

Autor: N. St.

Jirgen Klop pamti samo pobedu

Žota ponovo džoker Liverpula
Copyright Tanjug/Clive Brunskill/Pool via AP

Problemi u igri su i dalje vidljivi, ali se bodovi osvajaju. Od povrede Virdžila Van Dajka Liverpul igra dosta promenljivo.

Videlo se to na „Enfildu“ protiv Vest Hema uprkos ostvarenoj pobedi – 2:1 (1:1).

„Čekićari“ su prvi poveli. U 10. minutu je Gomez loše intervenisao i praktično assitorao Fornalsu koji se namestio i precizno pogodio Alisonovu mrežu. „Crveni“ su imali posed, pokušavali da izjednače i pitanje je da li bi u tome uspeli pre poluvremena da nije bilo gluposti Masuakua. Salah je primio loptu u kaznenom prostoru, bio je okrenut leđima od gola, defanzivac gostiju ga je bespotrebno faulirao. Salah je uzeo loptu i anulirao prednost.

Pročitajte još: Žota za neverovatan jubilej, Karager se prijavio da pomogne Klopu u defanzivi

Slična slika viđena je u drugom delu, nisu uspevali domaćini da nađu ključ za bravu tima iz Londona. Jirgen Klop je u 70. minutu napravio dvostruku izmenu, ušli su Šaćiri i Žota umesto Džounsa i Firmina. Bio je to pravi potez Nemca.

Žota je u 77. minutu zatresao mrežu, ali su prvo sudije u VAR sobi gledale snimak, pa potom i glavni arbitar Kevin Frend i ustanovili su da je Sadio Mane faulirao golmana Fabijanskog pre toga, tako da je pogodak poništen.

Pročitajte još: Burno na “Enfildu”: Preokret Liverpula, VAR ponovo u glavnoj ulozi

Ipak, u 85. je Šaćiri poslao odličan pas za Žotu koji je pogodio za slavlje Liverpula. Portugalac je dokazao da je pravi džoker „redsa“, pošto m uje to treći uzastopni pogodak.

Liverpul je preuzeo prvo mesto, ima 16 bodova, dok je Vest Hem na 13. mesto sa osam poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike