VAR ponovo glavna tema u Engleskoj: Čelsi ide u LŠ, Liverpulu treba čudo

24.04.2021

21:13 >> 21:25

0

Autor: N. St.

Premijer liga se polako kristališe

VAR ponovo glavna tema u Engleskoj: Čelsi ide u LŠ, Liverpulu treba čudo
Copyright Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

Tri utakmice, četiri gola, ne previše uzbuđenja i ponovo gluposti VAR-a. Ukratko bi tako bila opisana dešavanja u današnjem programu Premijer lige.

Liverpul je na „Enfildu“ ponovo sebi „pucao u nogu“ i osvojio samo bod protiv Njukasla – 1:1 (1:0).

Bili su „crveni“ bolji u većem delu meča, stvorili dovoljno šansi da sve reše znatno ranije posle ranog gola Salaha u trećem minutu, ispromašivali su se. Kazna je stigla u nadoknadi. Vilson je poravnao rezultat, da bi posle VAR-a gol poništen zbog igranja rukom. Ruka je bila uz telo kada ga je lopta pogodila, ali su pravila takva kakva su. Nagrađeni su za upornost tri minuta kasnije, u petom minutu nadoknade kada je Vilok šutirao, lopta je pogodila Fabinja, promenila pravac i završila u mreži.

Čelsi je u gradskom derbiju savladao Vest Hem u direktnom duelu timova koji se bore za elitno takmičenje – 0:1 (0:1).

Jedini gol postigao je Verner u 43. minutu, iako je nemački fudbaler imao i promašaj koji je zaista teško objasniti. Ipak, VAR je obeležio i ovaj meč. U 81. minutu je Balbuena izbio loptu, kada je to učinio udario je Čilvela koji je pokušao da ga izblokira. Sudije su gledale snimak i dobio je crveni karton. Očekivano, usledila je pobuna, jer je jasno da nije postojala nikakva namera i da je samo želeo da izbije loptu.

Užasna odluka, vidi se da je doneo neko ko nikada nije igrao fudbal. Potpuna glupost – besneo je trener “čekićara” Dejvid Mojes posle meča.

Kada je boba za Ligu šampiona u pitanju jasno je da su Lester (59 bodova i meč manje) i Čelsi (58) najbliži mestima koja tamo vode, uz dva tima iz Mančestera. Vest Hem ima 55, Liverpul 54 i po načinu na koji igraju u poslednje vreme samo čudo može da ih odvede tamo. Doduše, ne treba zaboraviti i da su iza njih Totenhem (53) i Everton (52 i meč manje).

Šefild je ispao iz lige i izgleda im je to bilo potrebno da bi ostvarili petu premijerligašku pobedu u sezoni. Pobedili su Brajton – 1:0 (1:0).

Strelac je bio Mekgoldrik u 19. minutu, mada su gosti bili bolji rival, imali su mnogo više šansi, čak su i postigli gol u 56. minutu, ali ga je VAR opravdano poništio zbog ofsajda.

Šefild je na ovaj način odmogao Brajtonu koji se bori za opstanak i koji ima 34 boda, sedam više od Fulama koji je prvi „ispod crte“.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike