Udariće brat na brata u Superligi: Filip Marković potpisao za Radnički, Lazar mu odmah poslao poruku

04.02.2021

20:36 >> 20:45

0

Autor: N. St.

Prvi put će biti na suprotnim stranama

Udariće brat na brata u Superligi: Filip Marković potpisao za Radnički, Lazar mu odmah poslao poruku
Copyright Promo/Facebook/FK Radnički Niš

Sprema se bratski okršaj u Superligi. Filip Marković je potpisao za Radnički iz Niša i tako se pridružio bratu Lazaru koji nosi dres Partizana. Posle skoro 10 godina se Filip vraća u srpski fudbal, a odmah je dobio poruku od mlađeg brata.

– Sa srećom i vidimo se uskoro na JNA – napisao je Lazar na Tviteru, a taj duel zakazan je za 31. kolo koje se igra 10. i 11. aprila.

Filip je prošao školu u Humskoj, igrao je prvo za Teleoptik, pa za seniorski tim Partizana, posle čega je bio u Benfiki, Majorci, Muskronu, Lansu, a na „Čair“ stiže iz poljskog Slaska.

– Vraćam se u srpski fudbal posle skoro deset godina. Iza mene je lep period u inostranim ligama. Čvrsto sam odlučio da se vratim i evo me u Nišu. Na moju odluku da dođem u Radnički najviše je uticalo to što sam se brzo uverio u profesionalizam ljudi koji vode ovaj klub. Lako smo pronašli zajednički jezik, a čuo sam i sve najbolje o treneru Vladimiru Gaćinoviću i radujem se saradnji sa njim – rekao je Marković.

Nada se da može da pomogne novom klubu, a veliki uticaj na odluku imao je upravo Lazar.

– Imam veliko iskustvo i nadam se da će ono značiti ekipi. Želim da Radničkom pomognem da ostvari cilj i da ponovo zaigra na evropskoj sceni. Pričao sam i sa bratom pre nego što sam došao ovde. On mi je takođe rekao sve najbolje o klubu i ljudima koji ga vode, Ivici Tončevu i Dejanu Propadalu, tako da je i taj razgovor dodatno uticao na mene da se odlučim za Radnički.

Interesantno je da do sada nikada nisu bili na suprotnim stranama.

– Brat i ja nikada nismo igrali jedan protiv drugog, sada smo dobili priliku za to i radujem se unapred tom susretu. Interesantno je i da je Partizan mene kao mladog igrača skautirao i želeo u svom timu, a da je Lazar krenuo sa mnom jer majka nije želela da se razdvajamo.  Tako su krenule naše fudbalske karijere – zaključio je Filip i dodao da je po vokaciji krilni igrač, da može da pokrije oba boka, ali da igrai  polušpica.

Marković će priliku za debi u dresu Radničkog imati već u subotu od 15 časova, kada niški tim gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike