U Javoru pozivaju na fer-plej: Marković mogao da ugrozi karijeru Zvekanovu (video)

02.11.2020

14:46 >> 18:21

0

Autor: J. T.

Saopštenje superligaša iz Ivanjice

U Javoru pozivaju na fer-plej: Marković mogao da ugrozi karijeru Zvekanovu (video)
Copyright Start Markovića na Zvekanovu Printscreen/Youtube/Superliga Srbije

Incident u loži obeležio je duel Javora i Radničkog iz Niša u 13. kolu Superlige Srbije, ali to nije jedina negativna stvar duela u Ivanjici.

Zbog grubog starta štoper gostiju Žarko Marković dobio je crveni karton već u osmom minutu, a 20-godišnji vezista Javora, Vanja Zvekanov, morao da bude zamenjen.

Tim povodom saopštenjem se oglasio klub iz Ivanjice.

“FK Javor Matis poziva sve sportiste da se takmiče u duhu fer-pleja, koji je od ključnog značaja za karijeru svakog igrača kao i sveopšti utisak o kvalitetu fudbalske lige Srbije. Grubi i nepromišljeni potezi, koji mogu ugroziti zdravlje, a samim tim i dalju sportsku karijeru igrača ne mogu se pravdati borbenim žarom na terenu i željom za uspehom”, navode iz Javora i dodaju da će Zvekanov morati na dužu pauzu:

“Mladi, perspektivni fudbaler Javor Matisa, Vanja Zvekanov, zadobio je tešku povredu u meču sa Radničkim iz Niša, koju mu je izuzetno grubim startom naneo Žarko Marković. Zbog ovakvih, nepromišljenih poteza, sportske karijere mnogih talentovanih igrača, poput Zvekanova, mogu biti dovedene u pitanje”.

Kako se takve situacije ne bi događale, upućen je apel:

“Fudbalski klub iz Ivanjice apeluje na sve igrače da, pre svega, pokažu uvažavanje kodeksa sportskog ponašanja na terenu, koji na prvom mestu ističe korektan i fer-plej odnos. Uz podsećanje da je karijera svakog igrača usko vezana za njegovo zdravstveno stanje, FK Javor Matis trudiće se da sopstvenim primerom utiče na sve klubove i njihove igrače da duh fer igre bude dominantan na terenu”.

Susret u Ivanjici završen je pobedom Javora 1:0, golom Nedeljka Piščevića u nadoknadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike