Tadić golom i asistencijom rastužio Sulejmanija, Junajted uz „Jutro je“ slavio u Milanu (VIDEO)

18.03.2021

22:02 >> 22:07

0

Autor: N. St.

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige Evrope

Tadić golom i asistencijom rastužio Sulejmanija, Junajted uz „Jutro je“ slavio u Milanu (VIDEO)
Copyright Tanjug/Alessandro della Valle/Keystone via AP

Sada je sve jasno, poznato je svih osam učesnika četvrtfinala Lige Evrope. Arsenalu, Dinamu iz Zagreba, Moldeu i Romi su se priključila još četiri tima. To su Mančester junajted, Slavija Prag, Viljareal i Ajaks.

U Švajcarskoj, u srpskom duelu, je pobedu odneo Dušan Tadić. Kapiten „kopljanika“ je vodio svoj tim do pobede protiv Miralema Sulejmanija i Jang Bojsa – 0:2 (0:1).

Tadić je prvo u 21. minutu asistirao Neresu, da bi u 49. sa penala postavio konačan rezultat. Pet minuta kasnije je počasni pogodak Nsame poništen zbog ofsajda.

Najviše pažnje je privukao okršaj na „San Siru“. Posebno jer je pred start meča sa razglasa išao čuveni folk hit Nade Topčagić „Jutro je“, koji je trebalo da posluži kao dodatna motivacija Zlatanu Ibrahimoviću.

Umesto toga je izgleda inspirisao Pola Pogbu koji je u 49. minutu dao gol za pobedu i prolaz Mančester junajteda – 0:1 (0:0).

Francuz, koji je zbog povrede poslednji meč odigrao 6. februara, je tako na spektakularan način obeležio povratak na teren. Ibrahimović je ušao u 65. minutu i u 74. je mogao da izjednači, ali je Henderson sjajnom intervencijom sprečio pogodak.

Stiven Džerard i Rendžers neće po dobrom pamtiti današnji dan. Slavija Prag je slavila u Škotskoj – 0:2 (0:1).

Olajinka je u 14. minutu doneo gostima prednost, ali je domaći tim znao da im je jedan gol dovoljan za produžetak. Onda je usledila prava katastrofa. Ruf je u pokušaju da dođe do lopte kopačkom u glavu udario golmana gostiju Kolara. Dobio je direktan crveni karton, a čuvar mreže je na nosilima iznet sa terena, zamenio ga je Vagner u 65. minutu. Osam minuta kasnije je Balogun dobio drugi žuti karton, da bi Stančiju u 74. minutu iskoristio višak od dva igrača i dao gol za prolaz.

Najmanje uzbuđenja je bilo u Španiji gde je Viljareal rutinski odradio posao. Lako su izašli na kraj sa Dinamom iz Kijeva – 2:0 (2:0). Za to se postarao Moreno golovima u 13. i 36. minutu.

Žreb je na programu u petak od 13.00h uz direktan prenos na “Areni sport”.

REZULTATI:
Milan-Mančester junajted 0:1
Rendžers-Slavija Prag 0:2
Viljareal-Dinamo Kijev 2:0
Jang Bojs-Ajaks 0:2

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike