Murinjo besan posle poraza u Hrvatskoj: Nekim igračima ovaj meč nije bio bitan, biće dobro ako pojedince bude sramota

18.03.2021

21:38 >> 22:10

0

Autor: N. St.

Portugalski stručnjak je imao šta da kaže

Murinjo besan posle poraza u Hrvatskoj: Nekim igračima ovaj meč nije bio bitan, biće dobro ako pojedince bude sramota
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Pravi šok se dogodio u Zagrebu. Dinamo je uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka iz Londona i da posle produžetaka eliminiše Totenhem iz Lige Evrope (3:0).

Trener engleskog tima Žoze Murinjo je bio vidno nezadovoljan, što je potvrdio u izjavi za „BT sport“ posle meča.

Kako se desilo? Dobro pitanje. Ako zaboravim poslednjih 10 minuta produžetka gde smo pokušali da uradimo nešto, onda tokom 90 minuta u prvom delu produžetka nismo pokazali ništa. Igrali smo protiv tima koji je ostavio sve na terenu, krv, znoj, suze, na kraju su čak i plakali od sreće. Bili su posvećeni i moram da ih pohvalim. Na drugoj strani je moj tim, ponavljam, moj tim, nije izgledao kao da igra važan meč. Ako za nekoga od njih nije bio bitan meč, za mene jeste, za poštovanje svoje karijere i svog posla je za mene svaka utakmica važna, kao i za svakog navijača Totenhema. Drugačiji pristup i stav je potreban – počeo je Murinjo.

Nastavio je u istom dahu.

Ne mogu da kažem da se osećam tužno, jer se osećam mnogo gore od toga. Bio sam u svlačionici Dinama, pohvalio sam ih i žao mi je što tim koji nije moj ide dalje na osnovu ponašanja i pristupa. Kažem, osećam se lošije od tužnog. Fudbal nije samo igra u kojoj je jedan igrač kvalitetniji od drugog, osnova je stav. Mnogo puta se plašim da iskažem svoja osećanja, ne delim ih sa drugima. Pre meča sam igračima rekao rizike lošeg stava, rekao sam im to i kada je bilo 0:0 na poluvremenu, zbog rizika i načina na koji igramo. Igrači su shvatili to tek kada su primili drugi gol i kada je meč otišlo u produžetak.

Pre ovog duela su izgubili i u londonskom derbiju od Arsenala.

Ne možete da očekujete da pred kamerama ulazim u duboku analizu o svemu. Ne volim kada neko kaže ja sam pobedio, drugi je izgubio. Ne bežim od toga, razočaran sam zbog stava ekipe. Ponoviću još jednom, žao mi je što je moj tim bio taj koji nije doneo na teren osnove fudbala i osnove života. A to je da poštuješ svoj posao i da daš sve od sebe.

Legenda „pevaca“ Glen Hodl je viđeno na terenu opisao kao „stravu i užas“.

Hodl je legenda kluba. Ponekad kaže pozitivne, ponekad negativne stvari. Nisu mi potrebne njegove reči da bih objasnio kako se osećam. Sve što neko ko je povezan ili nije povezan sa klubom kaže o ovom meču, to moramo da prihvatimo. Ako neki prihvate kritike na pozitivan način, u smislu da osete sramotu zbog toga onda je to dobro. Druga stvar je ako nekoga  ne zanima, ako to ne oseća i to je mnogo veći problem.

Na kraju su ga pitali i da li ovo možda znači da je vreme da napravi određene „rezove“ u klubu.

– Prihvatam to, ali smo mi u takvoj situaciji trenutno da ne želim sa novinarima da pričam o tom pravcu. Ne želim mnogo da pričam na tu temu. U ime mog tima, uprkos nekima koji ne dele moja osećanja i emocije, mogu samo da se izvinim navijačima. Nadam se da će igrači da osete isto. Nije prvi put da nam se dešava ovako nešto u Ligi Evrope. Tako je bilo i protiv Antverpa u grupnoj fazi. Imao sam sličan osećaj u još nekim mečevima. Do poslednje utakmice u sezoni moramo da damo sve od sebe – zaključio je Murinjo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike