Stanković pred derbi: Ne lepim izjave, gledaćemo da "zalepimo" pobedu na JNA

17.10.2020

13:51 >> 15:24

0

Autor: Jovan Terzić

Trener crveno-belih o predstojećem susretu sa Partizanom

Stanković pred derbi: Ne lepim izjave, gledaćemo da "zalepimo" pobedu na JNA
Copyright MN Press

Dosta su u Partizanu proteklih dana pričali o tome kako ih motivišu izjave iz redova najvećeg rivala, Crvene zvezde.

Uoči 163. “večitog derbija”, koji je u nedelju od 17 časova na stadionu u Humskoj, trener crveno-belih Dejan Stanković upitan je da li i sam ima neki sličan vid motivacije za svoje fudbalere, kao što u komšiluku lepe izjave na zidove svlačionice.

-Dosta se koncentrišem na rad sa svojim momcima i pripremu utakmice. Sigurno da derbi nosi svoju draž, ali nemam ja šta da posebno motivišem igrače i lepim im izjave, sam derbi je dovoljna motivacija. Tako da, nećemo ništa lepiti po zidovima, mi ćemo gledati da “zalepimo” pobedu na JNA, to bi bilo najbolje – priželjkuje Stanković.

Tim Zvezde za derbi: Stankovićevih 11 za “večitog rivala”

-Svako se za sebe sprema za derbi. Moraš dati 105 odsto svojih mogućnosti, jer nema ponavljanja, to je jedna utakmica koja se pamti… Derbi je nešto što treba ljubomorno da se čuva u Srbiji i treba da budemo ponosni na to što imamo. Sve to što se dešava oko utakmcie treba da prihvatimo kao normalno, dokle god je u granicama normale. Nikakve izjave me neće uplašiti, niti nas učiniti boljim nego što jesmo – dodao je.

Crvena zvezda u Humsku dolazi sa maksimalnih 10 pobeda u 10 kola i velikih osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Partizan. Zbog pandemije korona virusa utakmica će biti igrana pred praznim tribinama, tako da se uloga favorita zbog svega toga nameće crveno-belima.

O promenama u Partizanu

Partizan je u finišu prelaznog roka doveo čak pet novih igrača, a bilo je i odlazaka, od kojih je najznačajniji Sadikov transfer u Almeriju.

-Doveli su pet igrača. Mi znamo kako ćemo istrčati na teren i dosta smo radili na nama. Verovatno i oni sami imaju dilemu koga će izvesti u startnih 11, tako da ne možemo mi da razmišljamo o tome, ali mislim da neće biti mnogo iznenađenja.

Zbog toga smo i pitali Stankovića na konferenciji za medije da li bi bio zadovoljan eventualnim remijem.

-Ne idem na remi, ali ne bih ga smatrao neuspehom. Mi idemo na pobedu, to je sigurno, ali ne znam šta će biti. Ako dođe nerešeno, a gubili smo 0:2, biću zadovoljan. Ako budemo vodili 2:0, a bude nerešeno onda ću sigurno biti nezadovoljan. Nas grb koji nosimo obavezuje na pobedu, imamo 10 od 10, idemo tamo da se borimo i da igramo na pobedu – jasan je Zvezdin trener.

U slučaju pobede i bega na 11 bodova prednosti, Zvezda bi napravila ogroman korak ka četvrtoj uzastopnoj tituli, što dosad nije uspela nijedna generacija crveno-belih.

-Rano je mnogo da se kalkuliše. U ovom trenutku imamo “plus osam”, možemo da odemo na 11, što je ogromna prednost, ali nema opuštanja. Fudbal se igra i posle derbija. Ne treba to da nam bude “mač nad glavom”. Treba se spremiti i izaći hrabar, sa velikom odgovornošću prema dresu koji nosiš.

Zvezdini fudbaleri nisu postigli pogodak u “večitom derbiju” 360 minuta, odnosno četiri utakmice. Taj podatak “bode oči” navijačima crveno-belih, kao i nubedljiva izdanja ekipe protiv najvećeg rivala.

-Svaki derbi nosi svoje, ne treba se opterećivati šta je bilo. To je činjenica da nije postignut gol, ali ne možemo da menjamo ono što je bilo, nego se moramo koncentrisati na utakmicu koja sledi. Dobro smo radili, spremni ćemo dočekati ovaj naredni derbi. Neću se okretati na prošli. To ne treba da bude opterećenje, već motivacija – ističe Stanković i kaže da bi voleo da njegov tim u utakmicu uđe kao pre godinu dana, kada je imao trenerski debi u duelima sa Partizanom, u utakmici na stadionu Rajko Mitić, završenoj bez golova.

-Želim da uđemo u utakmicu kao što smo ušli u moj prvi derbi u ulozi trenera. Imali smo dve-tri dobre šanse i ko zna šta bi bilo da smo ih “otvorili”…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike