Stanković o pojačanjima, Radu, Asanu, tituli Intera

04.05.2021

16:41 >> 16:48

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde pred meč sa Radom pričao o raznim temama

Stanković o pojačanjima, Radu, Asanu, tituli Intera
Copyright MN Press

Cilj je ispunjen. Crvena zvezda je i matematički obezbedila novu šampionsku titulu i polako se priprema za napad na duplu krunu i finale Kupa protiv Partizana 25. maja na stadionu “Rajko Mitić”.

Ipak, pre tog meča ih očekuju obaveze u domaćem šampionatu. Prva je meč protiv Rada, ekipe koja se bori za opstanak. Trener Dejan Stanković nema nameru da “povuče ručnu”.

– Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada – rekao  je Stanković.

Prisetio se prethodnog meča protiv “građevinara” u Kupu.

Bitno je da smo pobedili i prošli u narednu fazu takmičenja Kupa Srbije, voleo bih da se ponovi taj rezultat i da uzmemo tri boda. Kup smo igrali dva dana posle prvenstvene utakmice, imali dosta promena u ekipi, uspeli smo da preokrenemo, pokazali jak karakter i Zvezda je bila čvrsta ekipa na terenu, to očekujem i sutra. Na raspolaganju za meč neće biti Aleksandar Katai.

ASANO

Jedna od glavnih tema u srpskom fudbalu je potez Takume Asana da napusti Paritzan i ode u Japan.

– Ne komentarišem situaciju u drugim klubovima – jasan je Stanković.

Osvrnuo se na igrače koji su ranije nosili crveno-beli dres, a sada igraju za Rad.

Momci koji su ponikli u Zvezdinoj školi a sada nastupaju za Rad znaju kako je takmičiti se i dolaziti do cilja. Očekujem snažan otpor, oni imaju svoju matematiku, znaju za šta se bore, mi imamo svoje ciljeve, sigurno će biti jedna dobra takmičarska utakmica sutra – poručio je Stanković i dodao da je Odada dobio dozvolu kluba da ode u Keniju zbog privatnih razloga.

Medije je zanimalo hoće li možda sada šansu dobiti veći broj mladih igrača, s obzirom na to da je pitanje prvaka rešeno.

– Govorio sam već o momcima koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi. Ne možeš nekog da priključiš timu u sred sezone. Klub i ja imamo jedan stav po pitanju toga, da momci treba da prođu pripreme, uđu u sistem treninga, takmičenja, rada, pa tek onda da zaigraju. Ukoliko oni samo debituju, a ne nastave da igraju, time ništa nismo dobili. Jednostavno kada uđu u tim tu treba i da ostanu kao što su to učinili Nikolić, Petrović, Eraković i Gavrić, da ostanu i budu nosioci igre. Sve igrače koji se nalaze u prvom timu gledam kao standardne, ako ću nešto i da menjam to neće uticati na naše ciljeve i rezultate. Radi se o momcima koji su spremni, željni igre, biće malo promena, ali ne dramatičnih.

POJAČANJA

Već su počele razne spekulacije oko pojačanja za narednu sezonu, uveliko se spominju Dragović, Prijović, Kolarov

– Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran sto posto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina.

Sa svih strana je Stanković dobio čestitke posle osvajanja titule.

– Dosta ljudi iz sveta fudbala mi je čestitalo titulu koju smo i matematički nedavno obezbedili. Svi oni sa kojima sam ostao u kontaktu su čestitali i drago mi je zbog toga.

Prokomentarisao je i ideju od 12 klubova u Superligi Srbije.

– Dopada mi se ideja o ligi od 12 klubova.

Na kraju se osvrnuo na titulu Intera i na grupu “Tripleta” u kojoj se nalaze nekadašnji igrači “neroazura“.

Lepi su komentari. Pričao sam i u Interu posle našeg meča sa Milanom da je Inter jedina ekipa koja može da dođe do Skudeta i to su i dokazali. Pomoglo im je dosta to što su imali mečeve samo u domaćem šampionatu, bez Evrope. Pripremali su mečeve iz nedelje u nedelju. Imali su jaku i spremnu ekipu. To je donelo veliku prednost, a i sam trener, klub i igrači su napravili razliku i čestitam im ovom prilikom. Grupa se aktivirala, čestitali smo jedni drugima, prisetili se starih dana. Inter se vratio na mesto gde je zaslužio da bude – zaključio je Stanković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike