Sramota, gledaju vas deca: Holandski savez zabranio Emenu sponzorstvo firme iz "industrije za odrasle"

17.09.2020

16:28 >> 17:50

0

Firma koja pravi pomagala želela da se reklamira na dresu člana Ere divizije

Sramota, gledaju vas deca: Holandski savez zabranio Emenu sponzorstvo firme iz "industrije za odrasle"
Copyright Profimedia

Holandska fudbalska federacija zabranila je klubu iz Ere divizije Emenu da na dresu nosi ime proizvođača seksualnih pomagala. Čelnici krovne organizacije upozorili su Emen i ostale klubove, spremne za slične poslovne pokušaje da na svojim dresovima ne mogu nositi nešto što se ide “protiv dobrog ukusa i pristojnosti”.

-Navijači se silom prilika suočavaju sa reklamama koje su povezane sa industrijom seksualnih pomagala. Ovo se posebno odnosi na decu, koje se često indetifikuju sa svojim idolima noseći njihove dresove ‘ piše u obrazloženju odluke o zabrani sponzorskog odnosa između kluba Emen i firme “Izi tojs”.

Holandski savez razume potrebnu klubova da se u teškim danima ekonomske krize izazvane pojavom pandemije, snalaze na razne načine za sponzore, ali crvenu liniju ne treba prelaziti:

-Potreba za dodatnim finansiranjem klubova neće promeniti naše mišljenje.

Foto: MN Press/Marko Metlas

Za Emen je prošle sezone na pozajmicu iz Anderlehta nastupao Luka Adžić, ali je tokom leta prešao u Ankaraguču. Trenutno za Holanđane igra Migel Arauho, reprezentativac Čilea, i bivši fudbaler Crvene zvezde iz sezone 2013/14.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike