Šampionsko slavlje na "Markani": Istorijski "poker" Crvene zvezde (VIDEO)

29.04.2021

18:53 >> 19:10

0

Crveno-beli četvrti put uzastopno osvojili titulu

Šampionsko slavlje na "Markani": Istorijski "poker" Crvene zvezde (VIDEO)
Copyright MN Press

Popularna navijačka pesma Crvene zvezde glasi “Još jedna pobeda i titula”. Upravo je još taj jedan korak nedostajao crveno-belima da i zvanično osvoje novu titulu u Srbiji.

Napravili su ga danas na “Marakani” gde su savladali Vojvodinu – 1:0 (1:0).

Šampionsko slavlje za Dejana Stankovića i njegove izabranike, pošto je ovo ujedno i istorijski pehar za tim iz “Ljutice Bogdana“. Prvi put su uspeli da osvoje četiri titule u nizu, a ukupno 32. I to nije sve, trenutno imaju 98 bodova i ukoliko budu maksimalni u preostala četiri kola mogli bi da dođu do nestvarne brojke od 110 poena!

Vojvodina je bolje započela meč i već u prvom minutu je imala odličnu šansu. Dva udarca u istom napadu je odbranio Borjan. Preuzela je Zvezda inicijativu posle toga i u 13. minutu je Gajić centrirao, Saničanin je uklizao i umesto intervencije je smestio loptu u sopstvenu mrežu (1:0).

Opao je malo tempo posle tog pogotka, a onda je u 31. minutu mogla Zvezda da uveća prednost. Posle kombinovanja Nikolića i Falićnelija je Itaijan nesebično dodao do Bena koji je slabije primio loptu što je dalo šansu golmanu Simiću da interveniše.

U završnici prvog dela su Novosađani bili blizu izjednačenja. Đurić je centrirao, Bojić nadvisio sve, ali je šutirao pored stative, pa je na pauzi domaćin imao gol prednosti.

Počeo je domaći tim nešto agresivnije drugo poluvreme, krenuli su u napad, imali priliku posle prekida, nisu uspevali da zatresu mrežu. Onda je u 60. minutu Đurić napravio veliku glupost. Nikolić je krenuo u kontru, uklizao je u želji da je zaustavi, učinio je to na veoma loš način. Visoko je podigao nogu i po kolenu udario mladog fudbalera Zvezde. Arbitar Grujić nije imao dilemu, pokazao mu je direktan crveni karton. Nikolić je odmah izašao iz igre.

Uveo je potom Stanković u igru i Kangu i Vukanovića, dok je Lalatović uvođenjem Stojkovića i Maksimovića pokušao malo da konsoliduje svoj tim i da proba da dođe do izjednačenja. Borjan je bio nezadovoljan načinom na koji ekipa igra, često je imao šta da dobaci saigračima koji nisu uspevali da iskoriste brojčanu prednost na pravi način. Umesto toga je Vojvodina imala par polu-šansi.

Pokušao je da “razbudi” svoje izabranike Stanković u 82. minutu uvođenjem Pavkova i Gobeljića umesto Ivanića i Falćinelija. Zatresao je Pavkov mrežu u nadoknadi, ali je Grujić odmah pokazao da nema ništa od gola i da je napadač crveno-belih napravio faul pre toga. Imala je Vojvodina u nadoknadi priliku da izjednači posle kornera. Mrkaić je bio najbolji u skoku, Milunović je sa gol-linije izbacio loptu u novi korner.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike