Rezime Zvezdinog prelaznog roka: Plus u kasi, rizik na terenu

06.10.2020

09:00 >> 13:18

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli prodali za 3.500.000, kupili za 250.000 evra

Rezime Zvezdinog prelaznog roka: Plus u kasi, rizik na terenu
Copyright MN Press

Mimo svih očekivanja, Crvena zvezda u finišu prelaznog roka nije dovela još nekog igrača.

Pretpostavljalo se da će posle plasmana u Ligu Evrope ekipu pojačati bar još jedan, ako ne i dvojica fudbalera, međutim, osim odlaska Dušana Jovančića drugih dešavanja vezano za transfere na “Marakani” prethodnih dana nije bilo.

Pominjao se dolazak centralnog veziste Marka Vejinovića, očekivao levi bek i štoper, najavljivali odlasci Degeneka i Bena, međutim – ništa.

Tako su crveno-beli ovog leta (i jeseni, pošto je prelazni rok u Evropi zbog kasnijeg početka sezone pomeren do 5. oktobra u ponoć) ostali na pet kupovina i 10 prodaja. Na odlascima su zaradili 3.500.000 evra, a na dolaske je potrošeno 250.000.

Svakako je najzvučniji povratak Aleksandra Kataija iz Sjedinjenih Američkih Država, zatim Gelora Kange iz Sparte Prag, a iako će ga pratiti promašen penal protiv Omonije, čini se da će Dijego Falćineli, ipak, biti od velike koristi Dejanu Stankoviću.

Stigao je i Srđan Spiridonović iz poljskog Pogodan – jedini igrač za kog je plaćeno obeštećenje, 250.000 evra – ali posle dobrih uvodnih partija posustao je i izgubio poverenje trenera, koji ga je preselio na klupu, nekad i tribine.

U sklopu transfera Miloša Vulića u Krotone, Zvezda je pored 800.000 evra dobila i mladog Luku Markovića koji je odmah prosleđen na pozajmicu u Novi Pazar, ali nedavnim het-trikom protiv Vojvodine nagovestio je da bi možda mogao da ima budućnost u crveno-belom dresu. Tek mu je 20 godina i sigurno da bi još nekom dobrom partijom do kraja sezone zaintrigirao Zvezdino rukovodstvo.

Kada je reč o odlascima, nije bilo neočekivanih prodaja. Najviše je zarađeno na Mateu Garsiji, koji se vratio u Aris za 1.300.000 evra i 50 odsto od naredne prodaje. Miloš Vulić je prešao u Krotone za 800.000, Tomane u Samsun za 700.000, Dušan Jovančić u Rize za 400.000, Branko Jovičić u Ural za 300.000, bez obeštećenja su otišli Milan Jevtović, Hoze Kanjas i Dejan Meleg, a na pozajmice Erik Jirka (Mirandes) i Srđan Babić (Famalikao).

Odlazaka bi moglo da bude još, pošto je tržište u Aziji otvoreno do novembra te nije isključeno da Ben, ipak, ode, a možda i Boaći ili Degenek, ali dolazaka neće biti do zime, tako da će Dejan Stanković željenom prolazu u šesnaestinu finala Lige Evrope morati da se posveti sa trenutno raspoloživim snagama, a paralelno i očuvanju liderske pozicije u prvenstvu. Dosadašnji utisak je da će postojeći igrački kadar moći da iznese superligaški teret, međutim, za duele sa Hofenhajmom, Gentom i Slovan Liberecom dobro bi došao još neki levi bek, štoper, defanzivni vezni i centarfor, u slučaju da Rodić/Degenek ili Milunović/Sanogo/Falćineli nisu maksimalno spremni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike