Revolucionarna odluka FIFA: Igrači mogu da menjaju reprezentacije - Krkić može da obuče dres Srbije

18.09.2020

17:44 >> 20:33

0

Autor: 24sedam

Revolucionarna odluka FIFA: Igrači mogu da menjaju reprezentacije - Krkić može da obuče dres Srbije
Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Kongres FIFA koji je održan danas je doneo i jednu odluku koja je brzo postala glavna tema u svetu fudbala. Đani Infantino je uzburkao javnost – biće mogući „transferi“ i u reprezentacijama. Tačnije, igrači će moći da menjaju reprezentacije.

Došlo je do promene postojećeg pravila. Doduše, da bi se to dogodilo, neophodno je da budu ispunjeni određeni kriterijumi. Igrač koji želi da promeni nacionalni tim mora da odigra manje od četiri meča za postojeću selekciju. Ne smeju da imaju zvanične mečeve upisane na Svetskom prvenstvu, Evropskom, Afričkom kupu nacija, Kopa Americi. Neophodno je i da prođe period od tri godine između poslednjeg meča odigranog za reprezentaciju.

Jedan od glavnih razloga za ovu odluku je bio bivši fudbaler Barselone Munir El Hadadi. On je prošao mlađe kategorije Španije, debitovao za prvi tim, pa je želeo da nastupa za selekciju Maroka na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Pravdu je, neuspešno, tražio i na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani tada.

Prema ovom pravilniku dres Srbije bi, u teoriji, mogao da obuče i Bojan Krkić koji je jedini meč za Španiju odigrao u kvalifikacijama za SP 2008. godine. Tada ga je Visente del Boske ubacio sa klupe, odigrao je svega 11 minuta i zbog toga nije mogao ranije da zaigra za “orlove”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike