Portugalci se žalili zbog meča u Beogradu: UEFA ekspresno odgovorila Ronaldu i ekipi

28.03.2021

19:22 >> 19:50

0

Autor: N. St.

Stiglo saopštenje

Portugalci se žalili zbog meča u Beogradu: UEFA ekspresno odgovorila Ronaldu i ekipi
Copyright MN Press

Nezadovoljstvo u ekipi Portugalije je bilo vidljivo posle remija sa Srbijom u kvalifikacijama za SP u Kataru (2:2). Kristijano Ronaldo je u nadoknadi vremena iskoristio grešku Marka Dmitrovića, šutirao, Stefan Mitrović je uklizao i izbacio loptu. Po snimcima može da se vidi da je lopta prešla gol-liniju, ali glavni sudija Deni Makeli nije pokazao na centar.

To je razbesnelo Ronalda koji je u jednom momentu skinuo i bacio kapitensku traku. Bes nije krio ni selektor Fernando Santoš.

Sudija nam se izvinio posle meča. Prišao sam mu i rekao da je nedopustivo da se utakmice u ovako važnom takmičenju igraju bez VAR-a i gol tehnologije. Neće se na ovome završitirekao je Santoš tada.

Portugalci su brzo uložili žalbu. UEFA je ekspresno odgovorila na to.

UEFA je 2019. godine predložila FIFA da uvede VAR u trenutne kvalifikacije za SP. Međutim, uticaj pandemije i logističkih stvari je doveo do toga da UEFA odloži implementiranje VAR-a i u grupnoj fazi Lige Evrope za sezonu 2021/22 umesto 2020/21 i da povuče predlog za primenu VAR-a u kvalifikacijama za EP 2022. godine. Takođe, VAR nije korišćen ni u grupnoj fazi mečeva Lige nacija tokom jeseni prošle godine i do sada nije bio korišćen ni na jednoj utakmici reprezentacija u kvalifikacijama, odnosno grupnoj fazi takmičenja – navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Odgovor se sigurno neće dopasti Portugalcima, ali to ništa neće promeniti. Srbija posle dva odigrana kola ima četiri boda, baš kao i Portugalija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike