Pioli pred Zvezdu: Ibrahimović dolazi u Beograd, pritisak bi bio veći da su tu navijači

17.02.2021

10:09 >> 10:45

0

Fudbal se igra zbog publike, žao mi je što će tribine biti prazne - odgovorio je trener Milana na pitanje 24sedam

Pioli pred Zvezdu: Ibrahimović dolazi u Beograd, pritisak bi bio veći da su tu navijači
Copyright Profimedia/ Andrea Staccioli / Insidefoto /Sipa

Jedan od fudbalskih velikana stiže na “Marakanu”. Crvena zvezda će ugostiti Milan u prvom od dva meča ovih rivala u Ligi Evrope.

Uoči sutrašnjeg susreta (18.55, Arena sport)  trener gostiju Stefano Pioli je održao konferenciju za štampu, a na njoj su učestvovali i srpski mediji.

Srećni smo što igramo u Evropi, emocije su velike, svesni smo prepreka koje smo prošli da bismo stigli do ove runde. Zadovoljni smo što smo deo evropskog takmičenja i što možemo da pokažemo kvalitet – počeo je Pioli.

Ekipa je odigrala jednu od najslabijih partija proteklog vikenda i izgubili su od Specije.

Moramo da idemo dalje. U životu i sportu nije važna prošlost, već budućnost. Sada moramo da se koncentrišemo na dvomeč sa Zvezdom. Neće biti lako, daćemo sve od sebe. Što se izjave Romanjolija tiče da smo potcenili Speciju, to bi možda moglo da se kaže da smo igrali na našem terenu. Kao što je Krunić rekao, već smo okrenuli novi list i idemo dalje.

IGRAČI NA IĆ

U Fiorentini je Pioli sarađivao sa Vlahovićem i Milenkovićem, sada su u Milanu tu Ibrahimović, Krunić, Rebić i Mandžukić, pa je Stefano dobio pitanje o saradnji sa igračima čija se prezimena završavaju na IĆ.

– Volim da radim sa njima, fizički su uvek spremni, jaki su kao ličnosti, zbog toga nije baš lako sarađivati, ali prema meni uvek pokazuju veliko poštovanje. Uvek kažu ono što misle i to cenim – poručio je Pioli.

Odmah posle duela sa crveno-belima sledi gradski derbi sa Interom, italijanske novinare je zanimalo da li bi više voleo da su datumi za LE drugačiji.

– Srećni smo što igramo u Ligi Evrope i svesni smo odgovornosti koje ovo takmičenje nosi. Cenimo to gde smo i uvereni smo da možemo da prođemo dalje. Prvo razmišljamo o Zvezdi, pa onda o Interu.

Prema najavama koje stižu iz Italije, u startnoj postavi bi u četvrtak mogao da se nađe Mario Mandžukić.

Mario je veliki profesionalac i odličan igrač. Pokušava da se vrati u pravi ritam, oseća se dobro i postoji šansa da će zaigrati.

Na direktno pitanje da li će Zlatan Ibrahimović doći u srpsku predstonicu kaže:

– Da, Ibrahimović dolazi u Beograd kao i ceo tim Milana.

Nažalost, na tribinama neće biti publike. Na pitanje “24sedam” da li je to prednost za njegov tim odgovara:

– Žao nam je što neće biti navijača. Fudbal se igra zbog njih, oni donose tu posebnu strast, emocije, oduševljenje, pravu atmosferu. Bio bi veći pritisak za nas da su tu, ali nam nedostaje ta vrelina, strast i sve što donose. Meni je lično žao što ih neće biti.

“Rosonere” očekuje težak raspored, pored dvomeča sa Zvezdom imaju veoma bitne utakmice u domaćem šampionatu sa Interom i Romom.

Počinje veoma važan period za nas, možda i odlučujući kada su u pitanju Serija A i Liga Evrope. Ne mogu da izdvojim jedan meč i da kažem da je taj najvažniji. Idemo polako, korak po korak – zaključio je Pioli.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike