Otkud Vukanović kao bek? Stanković otkrio šta mu je rekao

26.11.2020

20:50 >> 20:51

0

Autor: J. T.

Zvezdin trener pun pohvala za svoje fudbalere

Otkud Vukanović kao bek? Stanković otkrio šta mu je rekao
Copyright Profimedia/BELGA PHOTO KURT DESPLENTER

Pričao je Dejan Stanković odmah posle pobede nad Gentom 2:0 pred kamerom TV Arena Sport, ali opširniji je bio nešto kasnije na konferenciji za medije.

-Fenomelnalno! Lepo je sa Zvezdom upisivati pobede i pisati istoriju. Da li trener ili igrač, svakome to prija. Jedni bez drugih ne možemo. Drago mi je da smo napravili dobru grupu. Imamo zajednički cilj, idemo korak po korak – izjavio je na konstataciju da je prvi trener Crvene zvezde koji je pobedio na tlu Belgije.

Crveno-belima sada prolaz u šesnaestinu finala gotovo i da nije upitan. Novi cilj je osvojiti prvo mesto, za šta je potrebna pobeda nad Hofenhajmom od dva ili više golova, a onda i još jedna ubedljiva partija protiv Slovan Libereca.

-Dočekujemo Hofenhajm kod kuće. Sve je moguće. Dokle god postoji mogućnost da se to učini zašto da ne, ali ne treba da spuštamo gard. Ništa još nije 100 odsto. Fudbal je čudna igra, zato je i lep, ali mi sa ovakvom željom i organizacijom imamo čemu da se nadamo – upozorava Stanković da njegova ekipa nije i matematički obezbedila prolaz, iako je potrebno čudo da se to ne bi dogodilo, odnosno da prvo izgube kod kuće od Hofenhajma, a zatim i 0:4 u Češkoj, uz pobedu Slovana u Belgiji.

Iako bez nekoliko standardnih prvotimaca, iznenađenje je bilo videti Aleksu Vukanovića na poziciji levog spoljnjeg igrača – više beka nego krila. Otkrio je Stanković kako je motivisao nekadašnjeg fudbalera kruševačkog Napretka.

Zablistao je i Njegoš Petrović, strelac vodećeg gola već u prvom minutu.

-Njegoš je kao i cela ekipa. Svi su odigrali tešku i taktičku utakmicu, s dosta požrtvovanja. Delovao je dosta zrelo, on je momak koji će napraviti blistavu karijeru – predviđa Zvezdin trener.

Objasnio je Stanković i svoju defanzivnu taktiku u Belgiji.

-Zašto dati protivniku da te kazni na ono u čemu je najbolji. Igraju brzo, iza leđa protivniku. To smo uspeli da usporimo, kao u basketu, igrali smo organizovanu odbranu, držali blok.

Naredni meč u Ligi Evrope, protiv Hofenhajma u Beogradu, crveno-beli igraju već idućeg četvrtka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike