Organizacija je ključ pobede: Stanković ne pada u euforiju povodom prvog mesta

02.12.2020

15:07 >> 15:31

0

Autor: Jovan Terzić

Zvezdi treba 3:0 protiv Hofenhajma, ali da li je to i cilj?

Organizacija je ključ pobede: Stanković ne pada u euforiju povodom prvog mesta
Copyright MN Press

S tri vezane pobede u Ligi Evrope, Crvena zvezda došla je u situaciju da bi kao prvoplasirana u grupi mogla da uđe u šesnaestinu finala. Imponovalo bi to sigurno svima u Ljutice Bogdana, međutim, Dejan Stanković spušta loptu.

Da bi prestigla vodeći Hofenhajm, Zvezda mora da ga u četvrtak u Beogradu (18.55, prenos na TV Arena sport) savlada s najmanje tri gola razlike. Svestan da to nije uopšte lak zadatak, trener crveno-belih ne želi da se stvara euforija.

– Ja sam realista u životu – rekao je Stanković i zastao, čime je jasno poslao poruku da prvo mesto i nije baš tako realno.

– Ne mogu da kažem uvek ono što mislim, razumejte me – dodao je kroz osmeh, ali onda, ipak, bio nešto opširniji: – Treba nam pobeda od 3:0, ali da bi dobio 3:0 moraš mnogo da rizikuješ, da ideš napred. Mi idemo na pobedu, ali moramo da budemo kompaktni, jer fudbal je čudna igra. Moramo da budemo u kalkulisanom riziku, dobro organizovani, i da onda probamo da nametnemo utakmicu. Polako, idemo minut po minut…

Nije želeo Zvezdin trener da se obazire na slabija izdanja Hofenhajma u nemačkom prvenstvu (sedam utakmica bez pobede).

– Igramo protiv dominantne ekipe u našoj grupi, što govore rezultati. Imaju malkice problema u Bundesligi, ali ne bih to merio. Videćemo s kakvim timom će doći, da li sa standardnim ili će kalkulisati i nekoga odmarati zbog prvenstva. Moramo da budemo, pre svega, organizovani na svakom delu terena, nebitno da li napadamo ili se branimo. Želim samo da momci ispoštuju ono što se dogovorimo, što u zadnje vreme, hvala bogu, ide kako treba. Neću da pričam o onima koji nedostaju, jer mi je svaki igrač bitan. Pokazali smo to već, pa ćemo i ovaj put gledati da nadomestimo one koji nisu tu jednom lepom organizacijom – najavio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike