Odluka pada u Londonu: Azar protiv svojih juri gol, Čelsi željan dokazivanja

05.05.2021

06:09 >> 04:59

0

Drugi polufinalni meč igra se na Stamford bridžu

Odluka pada u Londonu: Azar protiv svojih juri gol, Čelsi željan dokazivanja
Copyright Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Ostala je još samo jedna karta za finale Lige šampiona. Prvi finalista je poznat posle duela Mančester sitija i Pari Sen Žermena i pobede “građana”, drugi će se znati večeras.

Na „Stamford bridžu“ Čelsi dočekuje madridski Real (21h, Arena sport). Ulog je jasan, pehar je na vidiku, ali će samo jedan od ova dva tima imati šansu da ga podigne.

U glavnom gradu Španije nije bilo pobednika (1:1), Čelsi je bio bolji, poveo je preko Pulišića, Verner je promašio zicer, da bi Benzema majstorijom sve to anulirao i doneo dramu u revanš.

– Odigrali smo dobro taj meč, ali se to sada zaboravlja. Možemo da budemo još jači, odmorniji smo, odmarali smo neke igrače i spremni smo za visok intenzitet koji donosi polufinale Lige šampiona. Pritisak postoji i zato moramo da donesemo visok nivo koncentracije i vere, u suprotnom nećemo imati šansu – jasan je Tomas Tuhel.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Strateg domaćeg tima je pričao o svojim pulenima, ali i o rivalu.

Kovačić sigurno neće igrati, Ridiger će nositi masku, ostali su dobro. Što se Realove formacije tiče zavisiće od više faktora, mada mi ne smemo da razmšljamo samo o njima. Zavisiće od toga kako mi igramo. Pod tim kako mislim sa kakvom dozom samopouzdanja, sa kakvim intenzitetom, koliko ćemo hrabri biti, hoćemo li biti na vrhunskom nivou? Sve to su pitanja koja nosi veliki meč, zato je neophodno da mislimo samo o našoj igri – objašnjava Tuhel.

Njegov kolega sa klupe Zinedin Zidan ima probleme sa sastavom. Rafael Varan sigurno neće igrati zbog povrede, dobra vest je da se Serhio Ramos oporavio. Međutim, poslednji zvanični meč za „kraljevski klub“ je kapiten odigrao sredinom marta protiv Atalante, a taman kada se vratio na teren ponovo se povredio u reprezentaciji Španije.

– Ne pravim nikakve rizike, to što je sa nama ovde znači da je spreman da igra i to je to. Ne mogu da tvrdim da će biti u postavi, ali to što je tu nam znači. Važna je stvar kada je kapiten i lider sa nama – kazao je Zidan.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Plan Madriđana je jasan, da bi uopšte imali šansu da prođu moraće da daju bar jedan gol i da njihova mreža ostane netaknuta. Ukoliko Kurtoa bude matiran, onda će im za prolaz biti neophodan bar još jedan pogodak, zbog prednosti gola u gostima, pa bi tako takmičenje nastavili sa pobedom ili nerešenim rezultatom…

Mi smo ovde zbog napornog rada, truda i vere u sebe. U fudbalu ne postoje čuda – naglašava strateg gostiju.

Ujedno će ovo biti i prvi meč Edena Azara u Londonu, na stadionu gde je proveo veoma uspešnih sedam godina i pružao partije koje su ga preporučile Realu. U Madridu nije ni blizu te forme, mada bi možda upravo večeras mogao da pokaže zbog čega je doveden.

Eden je potpuno spreman. Pokazaće na terenu šta zna i ume sigurno. Ovo je savršen momenat i za njega i za nas. Potreban nam je i on je neko ko mnogo pomaže timu – završio je Zidan.

Na jednoj strani je iskustvo igranja ovakvih mečeva i pohod na 14. trofej u elitnom takmičenju, a sa druge mlada ekipa željna dokazivanja i uspeha. Zidan ili Tuhel? Odgovor će stići večeras…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike