Odjeci Zvezdine "petarde": Niko nije podbacio

30.10.2020

10:18 >> 13:16

0

Autor: Jovan Terzić

Iza crveno-belih je najbolja partija od kada je na klupi Dejan Stanković

Odjeci Zvezdine "petarde": Niko nije podbacio
Copyright MN Press

“Niko nije podbacio, ovakva igra ohrabruje”, izjavio je Dragan Džajić za “Sportski žurnal” posle pobede Crvene zvezde nad Slovan Liberecom u drugom kolu Lige Evrope.

I zaista, ubedljivh 5:1 posledica su odličnog izdanja crveno-belih, najboljeg od kada je Dejan Stanković na klupi. A uskoro će biti godinu dana otkako je preuzeo tim od Vladana Milojevića.

Gol u finišu prvog poluvremena upozorenje je Sanogu i Nikoliću da se pred svojim kaznenim prostorom moraju birati najjednostavnija rešenja, bez mnogo “petljanja” i “davljenja” lopte – jer to nije bilo prvi put da gube posed u opasnoj zoni – ali taj detalj svakako ne može da poništi sve ono što su Zvezdini fudbaleri prikazali u četvrtak uveče.

Izuzetno raspoloženi, crveno-beli su bili u ofanzivi. “Namirisali” su slabijeg rivala i rešili da to iskoriste za lep utisak na velikoj sceni. Otud i najubedljivija klupska pobeda u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, odnosno od 1992. godine.

Gledano po učinku, igrač utakmice bio je dvostruki strelac i asistent iz kornera El Fardu Ben, koji je posle dužeg vremena ponovo odigrao na nivou na kom je pre dve sezone uveo ekipu u Ligu šampiona.

Iako mu kod Vladana Milojevića nije prijalo da igra na krilu, Mirko Ivanić je ovaj put bio sjajan. Zamenio mu je Stanković poziciju sa Aleksandrom Kataijem, što se ispostavilo kao pun pogodak. Ivanić je odlično funkcionisao sa raspoloženim Milanom Rodićem i po levoj strani konstantno zadavao probleme odbrani gostiju, posebno u prvom poluvremenu, dok je Katai imao slobodu da bira na kojoj strani će da razigrava saigrače, ali i da sam rešava akcije. Baš kao u 67. minutu, kada je, poput brzog voza, protutnjao kroz Slovanovu odbranu.

Italijan Dijego Falčineli još jednom je pokazao da je promašen penal na Kipru bio incident, odnosno posledica treme zbog dolaska u klub samo nekoliko dana ranije. Bivši napadač Peruđe sve više se nameće i popunjava stranice u cilju da napiše svoju beogradsku bajku. Trzajem glavom za peti pogodak crveno-belih, poslavši loptu da se od zemlje odbije u gol, demonstrirao je naučeno u italijanskoj školi fudbala i šesti put se upisao u strelce u 10 nastupa za Zvezdu. Očekuje se, ipak, da nastavi u istom ritmu idućeg četvrtka, kada na “Marakanu” dolazi Gent.

Očekuje se to od celog tima, pošto su Belgijanci sa dva poraza i krizom u kojoj se klub nalazi rival koji ne bi smeo da odnese bod(ove) iz Beograda. Pokazali su Dejan Stanković i njegovi fudbaleri da mogu da odigraju na visokom nivou i protiv evropskog rivala, ali moraće to da ponove, inače će ova “petarda” biti uzaludna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike