Norvežani dva dana pred utakmicu pozvali 18 novih igrača!

16.11.2020

20:24 >> 20:46

0

Autor: J. T.

Fudbal u vreme korone

Norvežani dva dana pred utakmicu pozvali 18 novih igrača!
Copyright Erling Braut Holand, Profimedia

Svakodnevno stižu vesti o odlaganju utakmica ili problema trenera sa sastavljanjem tima zbog igrača zaraženih koronom, ali primer kao ovaj dosad nismo imali.

Naime, selektor Norveške Lars Lagerbek samo dva dana uoči utakmice sa Austrijom u Ligi nacija pozvao je čak 18 novih igrača!

Razlog je to što su većina reprezentativaca morali u karantin pošto je fudbaler Galatasaraja, Omar Elabdelaui na okupljanje ekipe došao pozitivan na Kovid-19. Zbog toga Norvežani nisu putovali u Rumuniju, ali pošto je neizvesno hoće li UEFA odrediti novi termin utakmice ili proglasiti 3:0 za Rumune, odlučeno je da ekipa uprkos problemima putuje u Austriju, s kojom treba da se sastane u sredu. 

JEDNA OD NAJČUDNIJIH FUDBALSKIH KARIJERA STIŽE IZ NORVEŠKE

Zato je pozvano čak 18 novih igrača u nacionalni tim, a njih će u Beču s klupe voditi selektor mlade reprezentacije, Leif Gunar Smerud, pošto je i Lagerbek morao u izolaciju.

Upravo se Austrija i Norveška bore za prvo mesto u grup i i plasman u A diviziju Lige nacija. Predstojeći domaćin uoči poslednjeg kola ima tri boda prednosti i 2:1 iz prethodnog međusobnog duela, s tim da se Norvežani nadaju da će im UEFA dozvoliti da odigraju utakmicu protiv Rumunije.

-Biće ovo uzbudljiv izazov. Svi igrači su odgovorili na poziv puni entuzijazma. Imamo dobre igrače, iskusne, tako da ćemo moći da sastavimo dobar tim za Austriju. Biće to “reprezantacija po hitnom postupku”, neće biti lako, ali verujemo da imamo šanse – izjavio je v.d. selektora A reprezentacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike