Ništa od derbija, Siti za 16 minuta završio posao na "Stamford bridžu"

03.01.2021

18:31 >> 18:37

0

Autor: Adam Štulić

Građani lako i ubedljivo slavili protiv Čelsija

Ništa od derbija, Siti za 16 minuta završio posao na "Stamford bridžu"
Copyright Tanjug/Shaun Botterill/Pool via AP

Teška nedelja je pred Frenkom Lampardom i Čelsijem posle nedeljnog derbija s Mančester sitijem, koji je lako i ubedljivo prošao kroz London – 3:1 (3:0).

Iako su svi očekivali pravi ostrvski derbi, od toga nije bilo ništa zahvaljujući odličnom izdanju izabranika Pepa Gvardiole, koji su za 16 minuta završili ceo posao na “Stamford bridžu”.

Pročitajte još

“Plavci” nisu stigli ni da se oporave od šoka posle gola Gundogana u 18. minutu, a na sefamoru je već stajalo 0:2, pošto je samo tri minuta kasnije Foden duplirao prednost “građana”.

Kao i svaki tim koji pretenduje na najviši plasman, Siti je “osetio krv” rivala, nije želeo da spusti gas posle dva brza gola, već je u 34. minutu De Brujne nokautirao Čelsi i obezbedio gostima bezbrižan ostatak meča u kojem je Hadson Odoi, u drugom minutu nadokande vremena, postigao počasni pogodak za domaće.

Pre derbija u Londonu, Lester je kao gost slavio u Njukaslu 2:1.

Posle prvih 45 minuta bez golova, gosti su poveli golom Medisona u 55. minutu meča, da bi tri važna boda u borbi za izlazak na evropsku scenu “lisicama” osigurao Tilemas pogotkom u 72. minutu utakmice.

Iako je deset minuta kasnije Endi Kerol dao nadu crno-belima, “svrake” do kraja utakmice nisu uspele da zatresu mrežu rivala, koji se trenutno nalazi na mestu koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike