Nije samo Zvezda, Borjan obara rekorde i sa Kanadom!

09.06.2021

09:51 >> 09:54

0

Ovakva dominacija se stvarno retko viđa

Nije samo Zvezda, Borjan obara rekorde i sa Kanadom!
Copyright MN Press

Kanada potpuno dominira prvom rundom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a u drugo se plasirala postavivši nekoliko rekorda. U ne baš teškoj grupi Severne i Centralne Amerike, ova ekipa ima sve pobede i pomalo neverovatnu gol-razliku od 27:1!

Kapiten Kanade je i kapiten osvajača duple krune Srbije Crvene zvezde. Poslednja u nizu “žrtava” “crvenih” jeste Surinam. To su bile dve neporažene ekipe do sada, a Kanađani su slavili 4:0.

Ekipa je tako upisala i četvrtu pobedu bez poraza, a ova gol-razlika je najveća u istoriji ove selekcije.

Borjan je bio kapiten Zvezde u ovoj sezoni, u kojoj su crveno-beli postigli dva rekorda: najviše golova postignutih u domaćem prvenstvu (114) i evropski rekord po broju osvojenih bodova (108).

Kanada je takmičenje počela u martu, pobedom protiv Bermuda 5:1, a Borjan je tada primio jedini gol u ovom ciklusu. Posle toga je ostvarena rekordna pobeda u istoriji reprezentacije – stradali su Kajmani 11:0.

U nedelju je pobeđena Aruba 7:0, a rano jutros blistao je Džonatan Dejvid, koji je ostvario het-trik i bio asistent kod prvog gola.

Za Kanadu na leto sledi Gold kup, ali će Kanada morati bez svog kapitena, pošto je Borjan odlučio da se sa Zvezdom bori za Ligu šampiona. Osvajač duple krune u Srbiji počinje kvalifikacije od drugog kola.

Naravno, između ta dva takmičenja, Borjan će ići na više nego zasluženi odmor.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike