"Ovo ću uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče": Lazetić Vojvodini učinio veliku uslugu

05.12.2020

14:29 >> 15:01

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji sportski direktor oprostio kompletan dug lalama

"Ovo ću uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče": Lazetić Vojvodini učinio veliku uslugu
Copyright MN Press

Mnogo je prašine podigla konferencija za medije trenera Vojvodine Nenada Lalatovića, na kojoj je ukazao na velike finansijske probleme s kojima se susreću “lale” i svi zaposleni u klubu s “Karađorđa”.

Na to se nadovezalo saopštenje najvatrenijih pristalica novosadskog superligaša, u kojem je, između ostalog, apostrofiran način rastanka s nekadašnjim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, koji je nekoliko dana kasnije odlučio da progovori i stavi tačku na sve spekulacije vezane za njegov odlazak iz srpske Atine.

– Prvo da kažem da se do sada nikada nisam oglašavao i da ću ovo uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče koje mesecima već kruže. Ja sam u Vojvodinu došao u junu prošle godine, u jednom momentu koji je bio mnogo gori nego sto je to danas. Vojvodina je bila osma na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stajala, u tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego što se sada duguje – rekao je Lazetić i nastavio:

Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

– Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda. Ja sam uradio sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu funkcioniše kako treba, ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne, u svakom našem obraćanju njemu da nam da vetar u leđa u rešavanju problema i da nas podrži u mnogim akcijama koje je Vojvodina imala u saradnji sa gradom. Njagova podrška je bila od odgromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou.

Lazetić je istakao da su on i Vojvodina kroz njegovu igračku karijeru bili usko povezani.

Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

– Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sam takođe sa uspehom nosio dres Vojvodine i igrali čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora – kazao je nekadašnji reprezentativac, objasnivši zbog čega je došlo do rastanka s “lalama”.

– Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili Vojvodinu u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku takmičarske godine. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora, jer sam u sportskom smislu imao drugaciju viziju za budućnost kluba!

Navijači Vojvodine su u svom saopštenju, između ostalog, naveli i kako je Lazetić s Dušanom Bajatovićem sklopio dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, prema kojem je bivšem prvom čoveku sportskog sektora klub trebalo da isplati više od 100.000 evra.

Nikola Lazetić ima poruku za Nemanju Vidića

– Кao što sam već rekao, Vojvodina je dok sam bio u klubu, bio klub za primer svima u Evropu. Tačno se znalo ko sta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija КOVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i Vojvodinu. Nadam se da će klub, kao i naša država, izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto – kazao je Lazetić, pre nego što je obelodanio sjajan gest, koji će sigurno obradovati sve kojima je Vojvodina pri srcu.

– Želim, ovom prilikom, da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Ja sam definisao, sa gospodinom Dušanom Bajatovićem, sporazumni raskid ugovora kojim smo utanačili tačan dug preme meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu, koji je na taj dan iznosio 133.000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da КOVID ne može da se obuzda, doneo sam odluku da se odreknem celog iznosa i da time dam doprinos Vojvodini u što lakšem rešavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona o kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha, a ne zbog ratova i problema koji nemaju veze sa sportom – istakao je Nikola Lazetić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike