KRAJ: Siti je "overio" finale u Mančesteru, Parižani ne umeju da prihvate poraz

04.05.2021

18:30 >> 20:57

0

Autor: N. St.

Prvi polufinalni meč odigran je na Etihadu

KRAJ: Siti je "overio" finale u Mančesteru, Parižani ne umeju da prihvate poraz
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Prva dilema je rešena. Posle svega viđenog na “Eihadu” je poznat i prvi finalista Lige šampiona za ovu sezonu. U pitanju je Mančester siti.

“Građani” su na svom terenu savladali PSŽ – 2:0 (1:0) i ukupnim rezultatom od 4:1 su prošli u meč za pehar.

Gosti su stigli u Englesku sa jednim ciljem – da postignu dva gola. Mogli su do prvog kada je u osmom minutu Kujpers pokazao na penal, da bi posle VAR provere promenio odluku jer je Zinčenko igrao ramenom, a ne rukom. U 11. su kažnjeni. Navas je odbranio šut De Brujnea, Marez je pratio akciju i poslao je loptu kroz noge golmana.

Siti je “promenio ploču” u drugom delu, bili su agresivniji, pritiskali su protivnika i za to su nagrađeni u 63. minutu posle brze akcije i duplog pasa De Brujnea i Fodena i odličnog centaršuta mladog igrača domaćina koji je drugi put matirao Navasa. Vidno besni i frustirani dešavanjima na terenu su gosti počeli da se ponašaju kao ljuta deca. Pravili su sve oštrije startove, kao da su išli sa namerom da povrede rivala. Prvu glupost je napravio Di Marija u 69. minutu kada je dobio direktan crveni karton zbog gaženja Fernandinja.

Mogao je Kujpers do kraja verovatno da isključi i/ili Kimpembea i Danila, ali je odlučio da im da samo po žuti karton. Kada se čuo njegov poslednji zvižduk usledilo je veliko slavlje Sitija.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

90+2′ – KRAJ

Meč je završen. Siti je prošao u finale Lige šampiona.

89′ – ŽUTI I ZA DANILA

Zaista užasni potezi Parižana. Ljuti i besni zbog poraza prave izuzetno oštre startove, sreća je da se niko u domaćem timu nije povredio. Takav je bio i potez Danila koji je dobio žuti karton.

88′ – OŠTAR START KIMPEMBEA

Veoma oštar start Kimpembea na Žesusu, veoma opasna igra i verovatno bi dobio i crveni karton da Di Marija nije isključen, ovako je dobio samo žuti.

86′ – UŠAO I AGUERO

U igru je ušao i Aguero umesto Fodena.

82′ – ODMOR ZA DE BRUJNEA

Prve izmene je napravio Gvadiola. Umesto De Brujnea i Bernarda Silve su ušli Sterling i Žesus. Na durgoj strani je Baker zamenio Dialoa.

78′ – STATIVA FODENA

Prošao je Foden, pronašao poziciju za šut, gađao je dalji ugao, stativa je sprečila pogodak.

75′ – NOVE IZMENE POKETINA

Uveo je Poketino još dvojicu igrača, izašli su Paredes i Florenci ušli su Danilo i Dagba.

74′ – MAREZ IZBLOKIRAN

Išao je Marez po het-trik, sjajnom fintom se izborio za prolaz, došao je u dobru poziciju, ali je izblokran. De Brujne je faulom sprečio kontru, dobio je žuti karton.

72′ – NERVOZA I FRUSTRACIJA

Parižani su sve nervozniji, frustracija je sve veća, prave sve oštrije faulove. Verati je zbog jednog dobio žuti karton i nastavio je sa sličnim ponašanjem, nije daleko ni on od isključenja. Zinčenko se tu umešao pa je i on dobio karton.

69′ – CRVENI ZA DI MARIJU

Di Marija je uzeo lopt uda izvede aut. Fernandinjo je prišao da ga omete u toj nameri, Anhel ga je namerno nagazio. Kujpers mu je pokazao direktan crveni karton. Usledili su veliki protesti gostiju. VAR je proveravao, odluka nije promenjena.

64′ – MAREZ ZA 2:0!

Sve je izgleda gotovo. Ekspresna akcija Sitija, dupli pas De Brujnea i Fodena i savršen centaršut mladog fudbalera za Mareza koji postiže svoj drugi gol.

62′ – POKETINOVA REAKCIJA

Napravio je Poketino dve izmene, uveo je Kina i Drakslera umesto Ikardija i Erere. Pre toga su Parižani tražili penal zbog igranaj ruke u kaznenom prosturu, Kujpersa nije reagovao, a i VAR soba.

55′ – NEJMAROVA SEBIČNOST

Dobio je Nejmar loptu, imao je saigrača na strani, bio je previše sebičan. Čekao je predugo i na kraju probao sam, Zinčenko ga je izblokirao. Saigrači su tu blokadu sa njim proslavili kao da je postignut pogodak što najbolje govori o emocijama koje vladaju na terenu.

54′ – FODEN U OFSAJDU

Izašao je Foden sam ispred Navasa, njegov šut u situaciji jedan na jedan je odbranio čuvar mreže Parižana, posle čega je podignuta  ofsajd zastavica. Već u narednom napadu je Foden šutirao iz daljine, Navas je odbranio.

50′ – MAREZ PRAVI PROBLEME

Siti je znatno bolje počeo drugo poluvreme, nisu toliko povučeni kao u prvom, idu napred i pokušavaju da presingom nateraju rivala na grešku. Za sada je u centru pažnje Marez koji je dva puta prošao pored Dialoa i oba puta ga je defanzivac gostiju faulirao.

46′ – NEMA IZMENA

Drugo poluvreme je počelo. Teren je očišćen i sada je u skoro savršenom stanju. U pauzi nije bilo izmena ni na jednoj strani.

45+3′ – POLUVREME

U nadoknadi je Siti mogao sve da reši. Marezov šut je odbranio Navas, lopta se odbila do Silve koji je pokušao da gađa dalji ugao, Kimpembe ga je blokirao u toj nameri. Usledila su dva kornera, nije bilo opasnosti. Završeno je prvo poluvreme, Siti ima gol prednosti.

45′ – JOŠ TRI MINUTA

Drži PSŽ lopt u posedu, pokušavaju da ugroze gol, ali im to ne polazi za nogom do sada. Igraće se još tri minuta u prvom delu.

37′ – NEJMAR SVE NERVOZNIJI

Silva je faulirao Nejmara na sredini terena, ništa previše opasno, ali se Nejmar iznervirao. Ustao je sa zemlje, odgurnuo Brazilca i počeo da se raspravlja sa njim. Prvi znaci nervoze u francuskom timu.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

29′ – SITI PRETI IZ KONTRI

Za sada Siti uglavnom čeka svoje šanse da zapreti iz kontri i upravo to i rade. De Brujne je pokušao iz daljine, nije bio precizan.

25′ – GOSTI JURE KA GOLU

Traži PSŽ po svaku cen unačin da postigne bar jedan gol do poluvremena. Drže loptu u posedu u poslednje vreme, traže pravi napad, ali ne uspevaju da ugroze Edersona.

19′ – DI MARIJA UMALO DO GOLA

Posle jednog centaršuta je Kimpembe ostao da leži na zemlji, Ederson je želeo brže da izvede loptu, Di Marija je ukrao od Beranrda Silve, gol je bio prazan, lopta je završila tik pored stative.

17′ – PREČKA MARKINJOSA

Dobra akcija gostiju, odličan centaršut, Markinjos je nadvisio sve, pogodio je prečku.

11′ – PRVA ŠANSA I GOL SITIJA

Ederson je sjajno poslao loptu na protivničku polovinu, Zinčenko je vratio za De Brujnea čiji udarac je izblokiran, ali je akciju pratio Marez i poslao je loptu kroz noge Navasu. Iz prve šanse su “građani” stigli do vođstva.

7′ – KUJPERS POKAZAO NA “BELU TAČKU”, VAR PONIŠTIO

Pokazao je Kujpers na “belu tačku” posle centaršuta i lopte koja je pogodila Zinčenka u predelu ruke. Usledila je provera VAR-a i utvrđeno je da je igrao ramenom, a ne rukom. Ništa od penala.

5′ – PSŽ AGRESIVNIJI

Opasniji je PSŽ na startu utakmice. Drže loptu u svom posedu, kruže oko kaznenog prosotra rivala. Nejmar i Mbape su pokušali sa šutevima, izblokirani su. Potom je Di Marija pao na ivici kaznenog prostora, sudija se nije oglasio.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Mančesteru je počela.

20:39′ – NEVREME U MANČESTERU

Pred početak meča u Mančesteru je počelo veliko nevreme. Oluja, kiša i nešto između snega i grada je padalo u Velikoj Britaniji. Očekuje se da će to uticati na stanje terena.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

20:31 – SASTAVI

Poznati su sastavi timova, Gvardiola je ponovo odlučio da igra bez klasičnog napadača, dok je Mbapea na klupi pošto izgleda nije spreman posle povrede protiv Lansa.

SITI: Ederson – Voker, Stouns, Dijaš, Zinčenko – Silva, Fernandinjo, Gundogan – Marez, Foden, De Brujne

PSŽ: Navas – Dialo, Kimpembe, Markinjos, Florenci – Paredes, Erera – Nejmar, Verati, Di Marija – Ikardi

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike