KRAJ: Borjan doneo Zvezdi titulu u Kupu! (FOTO/VIDEO)

25.05.2021

18:54 >> 20:45

0

Autor: N. St.

Večiti derbi se odigrao u Beogradu

KRAJ: Borjan doneo Zvezdi titulu u Kupu! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Spuštena je zavesa na  fudbalsku sezonu u Srbiji. Na kraju je viđena prava poslastica za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu – večiti derbi.

Na stadionu „Rajko Mitić“ snage su odmerili Crvena zvezda i Partizan.

Posle velike drame i svega viđenog u 90 minuta, pa dva produžetka i na kraju u penal seriji pobedu i “duplu krunu” odneli su crveno-beli.

Heroj uspeha na kraju je bio Milan Borjan koji je odbranio dva penala.

Dešavanja sa “Marakane” ste mogli da pratite na portalu “24sedam”.

21:50′ – TENZIJA

Tokom slavlja Zvezde je nastao pravi haos, došlo je do novih sukoba i problema između igrača. Posle dosta problema je sve rešeno, pojedini saigrači su morali da smiruju igrače Partizana poput Natha koji je bio besan.

120+’ – PENAL DRAMA REŠILA POBEDNIKA

Penal serija rešiće pitanje osvajača Kupa Srbije. Kapiteni Borjan i Stojković su bacanjem novčića sa sudijom Jovanovićem na centru odlučili oko toga ko će na kojoj strani šutirati.

PARTIZAN:

Natho je prvi prišao da izvede penal, poslao je loptu u jednu, Borjana u drugu stranu.

Živković je zatim stavio loptu na “kreč”, suprotne strane, ali isti rezultat kao Natho.

Stevanović je bio siguran, visoko je šutirao, skoro pod prečku, Borjan je ponovo bio na suprotnoj strani.

Jojić je potom stao da izvede penal, Borjan je prvi put “pročitao” stranu i odbranio njegov udarac.

Štulić je peti izvođač, šutirao je identično kao Jojić, Borjan je odbranio!

ZVEZDA:

Rodić je bio prvi izvođač u Zvezdi. Snažno i precizno, Stojković je pogodio stranu, nije mogao da odbrani.

Pankov je stao posle Rodića, Stojković je “pročitao” stranu, bio je na lopti, dokačio je, ali je završila iza njegovih leđa.

Krstović je šutirao po sredini gola veoma snažno. Stojković je potom bio ljut zbog slavlja mladog napadača, golman Partizana mu je prišao, loptu mu gurnuo u lice, Jovanović je pokazao drugi žuti karton Stojkoviću. Utrčali su skoro svi na teren, nastala je velika gužva, Krstović je hteo fizički da se obračuna sa Ostojićem zatim. Nekoliko minuta je trajao prekid zbog cele situacije. Za to vreme su najmirniji bili Stanković i Stanojević koji su ostali na klupi.

Nikolić je zatim namestio loptu i šutirao veoma precizno, bez  šanse za Stojkovića koji je dobio drugi žuti karton, ali je ostao na golu. Nije baš najjasnija situacija oko njegovog kartona.

120′ – NEMA NADOKNADE, JEDANAESTERCI REŠAVAJU

Stojković je namerno odugovlačio, čekao da se meč završi, sudija mu je pokazao žuti karton. Golman Partizana se bunio bez razloga. Stanković i Stanojević su se prijateljski pozdravili pred penal seriju i poželeli sreću jedan drugom.

118′ – VUJAČIĆ SE MUČI

Ponovo je Vujačić pao na travu, žalio se na grčeve, ali će morati da pronađe način da izdrži još nekoliko minuta.

115′ – PRIPRETIO PARTIZAN

U kratkom razmaku je Partizan pripretio, druga šansa je bila nešto opasnija pošto je Štulić šutirao glavom, doduše pored gola.

109′ – POVREDA UROŠEVIĆA

Urošević se povredio, pa je na teren umesto njega ušao Živković.

106′ – STEVANOVIĆ UŠAO

Na teren je ušao Filip Stevanović umesto Saše Zdjelara.

105′ – KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

Prvi produžetak je završen. Lutovac je pao posle duela sa Pankovim, Stanojević je bio besan što nije bilo faula, ušao je u teren, za to vreme je u kontri Srnić šutirao loše i pored gola. Stanojević je zbog ulaska na teren dobio žuti karton. Pred sam kraj prvog produžetka je Borjan ispustio loptu, odbrana Zvezde je uspela da interveniše uz malo problema posle šuta Šćekića.

101′ – KRSTOVIĆ UŠAO

Umesto Bena je na teren ušao Krstović.

24sedam/Katarina Mihajlović

98′ – SLABIJI RITAM

Opao je malo ritam na utakmici, dosta “seckanja” igre.

94′ – PARTIZAN OFANZIVNIJI

Nešto opasniji je Partizan u nastavku meča, napadaju više, konkretniji su sa loptom u nogama.

91′ – PROMENE STANKOVIĆA

Pravi Stanković još dve promene. Ušli su Vukanović i Degenek umesto Falćinelija i Ivanića. Zvezda tako produžetak počinje bez dvojice važnih igrača u kreaciji, Kataija i Ivanića koji su na klupi posle izmena.

90+3′ – KRAJ, IGRAĆE SE PRODUŽECI

Gotov je prvi deo meča, pošto nema golova u finalu Kupa igraće se produžeci.

90′ – GRČ I PREKIDI

Grčevi u završnici meča prave problem Vujačiću pa je mali prekid zbog toga. Igraće se još tri minuta.

88′ – ŠTULIĆ U IGRI

Gobeljić je dobio žuti karton, a u igru je umesto Holendera ušao Štulić.

85′ – KARTONI ZA ZDJELARA I MILJKOVIĆA

Zdjelar je u duelu rukom u lice udario Bena, Jovanović mu je pokazao karton. Miljković je za povlačenje dobio takođe javnu opomenu.

83′ – FALĆINELI IZBLOKIRAN

Falćineli je dobio loptu, okrenuo se, šutirao, Ostojić je izblokirao šut, a lopta je otišla u korner. Ben je centrirao veoma loše, nije bilo nikog od njegovih saigrača  na tom mestu.

79′ – ZVEZDA OPASNA

Još jedna velika prilika za Zvezdu. Brz napad, Benova lopta u peterac i šut Nikolića koji blokira Urošević i sprečava pogodak rivala.

76′ – STOJKOVIĆ BRANI!

Najbolja šansa u drugom poluvremenu, Milunović je u skoku nadvisio sve posle kornera, dobro šutirao, Stojković je reagovao i uhvatio loptu.

72′ – ČETVOROSTRUKA PROMENA

Dvostruka promena u redovima Zvezde. Ušli su Srnić i Gobeljić, izašli su Gajić i Katai. Na drugoj strani Stanojević vadi iz igre Lazara Markovića i Jovića ušli su Lutovac i Natho.

70′ – FAUL I NOVI PROTESTI

Miljković je faulirao Kataija, a sa klupe Zvezde su ponovo krenuli sa protestima i tražili su karton, Jovanović nije reagovao.

66′ – MENJA I STANKOVIĆ

Napravio je Stanković i prvu promenu, umesto Kange je ušao Nikolić.

MN Press

61′ – PRVI KARTONI NA MEČU

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Lazar Marković zbog protesta. Pre toga je Zvezda pripretila preko Kataija. Odmah posle toga je Ben napravio faul u skoku i on je dobio javnu opomenu.

58′ – PROBAO I VUJAČIĆ

Korner za Partizan, Jojić je centrirao na prvu stativu, Vujačić je šutirao glavom preko gola. Slabija reakcija defanzivaca Zvezde je mogal da bude kažnjena.

55′ – PROBLEM SA ZASTAVICOM

Kratak prekdi na utakmici. Linijskih sudija Mihajlović ima problem sa zastavicom, pa je četvrti arbitar Lukić dodao zastavicu Jojiću, koji je prosledio do Kataija, a on do Bena i na kraju do pomoćnika, pa je meč nastavljen posle par minuta.

MN Press

50′ – KORNER ZA ZVEZDU

Pripretila je Zvezda posle kornera, nisu dobro crno-beli intervenisali, Katai je vratio loptu u prostor, nije došla do njegovih saigrača.

46′ – OSTOJIĆ NA TERENU

U pauzi između dva dela je napravljena samo jedna promena. Stanojević je umesto Sverozara Markovića uveo Bojana Ostojića. Deluje da mladi defanzivac ima problem sa ramenom i da zbog toga ne može da nastavi susret.

45+1′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, bilo je mnogo šansi, ne i golova.

24sedam/Katarina Mihajlović

44′ – PROBAO I BEN

Dobar centaršut Rodića, Ben je skočio i ramenom šutirao, nije bilo prave opasnosti.

42′ – FALĆINELIJEV PROMAŠAJ

Nova velika šansa za Zvezdu. Centaršut sa leve strane, lopta dolazi do Falćinelija koji pokušava atraktivno, petom, da prevari protivnika, uspeo je u tome, ali je poslao pored stative.

39′ – JOVANOVIĆ NE POKAZUJE KARTONE

Ivanić je dobio loptu, Svetozar Marković je polu rvačkim zahvatom sprečio rivala da prođe, Jovanović je samo upozorio defanzivca crno-belih što je bio povod za klupu i igrače Zvezde da protestuju i traže da mu pokaže karton.

37′ – OPET JOVIĆ

Ponovo je mladi Jović mogao da ugrozi gol Borjana. Sjajnom fintom je prevario čuvara, stvorio sebi bolju poziciju i loše je šutirao.

35′ – IVANIĆ JE MORAO SAM

Prošao je Ivanić odlično po strani, umesto šuta je odlučio da pošalje povratni pas, Kanga se zaleteo, bio je sporiji i napravio je faul. Deluje da je Ivanić morao da proba akciju da završi sam, verovatno bi bilo opasnije.

33′ – KATAI PRAVO U STOJKOVIĆA

Ben je uzeo loptu, fauliran je na 17-18 metara od gola, Katai je izveo slobodan udarac, šutirao je pravo u Stojkovića.

31′ – SJAJNA PRILIKA ZA JOVIĆA

Lazar Marković sjajno šalje pas u prostor za Jovića, šutirao je u dalji ugao, Rodić je to i očekivao, bio je na pravom mestu i sprečio je pogodak.

25′ – GREŠKA ITALIJANA

Prošao je Katai lagano pored Miljkovića, poslao loptu po zemlji, Falćineli je namerno propustio loptu u nadi da će Ben doći do nje, ali je njegov saigrač bio zatvoren, pogrešio je Italijan.

24′ – VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU

Ivanić je centirrao, Jović je u pokušaju da izbije promašio celu loptu, Gajić je poslao oštar pas po zemlji ka saigračima, Falćineli je uklizao i poslao je pored gola.

22′ – PRESING PARTIZANA

U prethodnih nekoliko minuta je Partizan preuzeo igru, presingom tera rivala na grešk u i ima više loptu u svom posedu.

19′ – KATAI CENTRIRAO

Probao je Katai da pronađe saigrače centršutem u srce kaznenog prostora, bila je to previsoka lopta.

16′ – SADA PROTESTI ZVEZDE

Šćekić je napravio nešto oštriji start na Sanogu na sredini terena. Jovanović je reagovao isto, upozorenjem, ovog puta su sa klupe Zvezde protestovali i tražili karton.

MN Press

14′ – BORJAN BRANI

Pokušao je Jojić da šutira sa oko 20 metara, lopta je odskočila ispred Borjana, kapiten Zvezde je uspeo da interveniše.

12′ – PROTESTI KLUPE PARTIZANA

Kanga je ponovo faulom sprečio kontru na sredini terena, sudija Jovanović mu je dao još jedno upozorenje, dok su svi sa klupe Partizana skočili i protestovali, tražeći karton za fudbalera Zvezde.

10′ – ZVEZDA AGRESIVNIJA

U dosadašnjem toku meča je Zvezda agresivnija i opasnija, ali ne uspeva da stvori ozbiljnu priliku za sada.

6′ – FAUL, PA KORNER

Kanga faulom sprečava kontru, potom Partizan uspeva da izbori korner, Jojić ga je izveo, intervenisala je odbrana Zvezde.

4′ – LEKARSKA EKIPA

U vazdušnom duelu je došlo do sudara Kataija i Svetozara Markovića. Defanzivac crno-belih je nezgodno pao. Morala je da uđe lekarska ekipa, ali je brzo ustao i pokazao da je sve u redu i da može da nastavi.

MN Press

2′ – FALĆINELI

Prva šansa na meču je bila za Falćinelija. Našao se u dobroj poziciji, šutirao je veoma loše i daleko od gola.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Beogradu je počela.

24sedam/Katarina Mihajlović

19:00′ – BOŽE PRAVDE

U toku je intoniranje himne Srbije “Bože pravde”

24sedam/Katarina Mihajlović

18:57′ – IGRAČI IZLAZE NA TEREN

Igrači dva tima prolaze kroz tunel “Marakane” i polako izlaze na teren.

18:31′ – PORUKE TRENERA

Uoči samog početak meča su dvojica trenera imali jasne poruke za predstojeći susret. Više o tome možete pročitati OVDE.

18:10′ – SASTAVI

Poznati su sastavi timova

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić – Sanogo, Ben, Ivanić, Kanga, Katai – Falćineli

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – L. Marković, Jojić, Jović – Holender

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike