Klop: Ne znam šta je Brih radio kod situacije sa Maneom, ali mi nismo zaslužili pobedu

06.04.2021

21:41 >> 21:48

0

Autor: N. St.

Nemački stručnjak vidno nezadovoljan

Klop: Ne znam šta je Brih radio kod situacije sa Maneom, ali mi nismo zaslužili pobedu
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Da Liverpul nema odbranu i da teško može da nadoknadi izostanak Virdžila Van Dajka protiv najjačih ekipa na svetu je moglo da se vidi u četvrtfinalu Lige šampiona. Real se poigravao sa defanzivcima „crvenih“ i došao do pobede (3:1).

Trener engleskog tima Jirgen Klop je bio vidno nezadovoljan onim što su njegovi puleni prikazali.

Pre svega mi nismo zaslužili pobedu. Nismo igrali dovoljno dobro i to je moja prva briga. Posebno u prvom poluvremenu gde nismo imali nijedan šut u okvir gola. Ako hoćete u polufinale morate to i da zaslužite. Mi to nismo učinili u Madridu, nismo igrali dovoljno dobar fudbal da im napravimo probleme, umesto toga smo im samo olakšali posao – rekao je Klop.

Jasno je bilo da je najviše „škripalo“ ispred golmana Alisona.

– Nije grešila samo poslednja linija, bitno je šta se dešava ispred njih. Ako analizirate igru Reala oni imaju trojicu sjajnih veznih igrača koji su među najboljima na svetu. Mogu da pošalju loptu bilo gde i da vam stvore problem.

Pokušao je da odbrani svoje izabranike.

Fudbal je igra u kojoj se dešavaju greške i to je normlano, ali morate da budete na pravim pozicijama. Ne možete da igrate kontra-presing ako poklonite loptu rivalu. Jedina pozitivna stvar je taj gol koji smo dali što nam daje nadu.

Ono o čemu se posebno priča jeste sudija Feliks Brih koji nije dosudio faul na Sadiju Maneu pre prvog gola Madriđana.

Nisam zaista siguran šta je sudija Brih radio u toj situaciji. Delovalo mi je kao da je nešto lično. Posle utakmice sam mu rekao da to nije bilo fer prema Sadiju. Nismo izgubili zbog toga, ali nije bilo u redu. Da li smo zaslužili bolje od 3:1? Nisam baš siguran.

Na kraju je prokomentarisao i to što je u 42. minutu uveo Alkantaru umesto Keite.

Napravio sam promenu koja je bila taktičke prirode zbog načina na koji smo igrali u tom delu igre. Iz ove perspektive možda nije trebalo to da uradim, jer ispada sada kao da je Nabijeva gerška – zaključio je Klop.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike