Inter sprema šampionsku feštu, Juventus se sapleo i u Firenci

25.04.2021

15:19 >> 15:21

0

Autor: Adam Štulić

Minimalac neroazura, remi stare dame i Fiorentine uz novi gol Vlahovića

Inter sprema šampionsku feštu, Juventus se sapleo i u Firenci
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Inter još samo matematika deli od proslave Skudeta. Devet godina je Juventus bio apsolutni vladar Serije A, a sa trona će ga skinuti čovek koji je i uspostavio dominaciju “stare dame”. Legendarni kapiten, kasnije i trener torinskog velikana Antonio Konte došao je u Inter sa glavnim ciljem da “neroazure” vrati na šampionski tron i samo je pitanje dana kada će i matematički moći da se kaže da Italija ima novog fudbalskog vladara.

Novi trijumfalni korak ka osvajanju Skudeta, 24. u tekućoj sezoni, Inter je napravio u nedelju poslepodne. Na stadionu “Đuzepe Meaca”, milanski tim je slavio minimalan trijumf protiv Verone, koji im je doneo Mateo Darmian u 76. minutu meča.

U gostujućem timu ceo meč su odigrali srpski fudbaleri Darko Lazović i Ivan Ilić.

Za razliku od njih, Dušan Vlahović je bio nešto uspešniji, što se tiče rezultatskog, ali i ličnog učinka. Mladi napadač nastavio je golgeterski niz i protiv Juventusa, čiju je mrežu zatresao posle maestralno izvedenog penala u 29. minutu meča. Ipak, bod “staroj dami” doneo je Alvaro Morata u prvom minutu drugog poluvremena, samo tridesetak sekundi pošto je kročio na teren umesto Leonarda Bonućija.

U prvom meču dana, Udineze je kao gost bio bolji od Beneventa 4:2.

Pročitajte još

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike