Henes bi da na "Marakani" završi sav posao

02.12.2020

16:19

0

Autor: J. T.

Bez velikog broja igrača, ali velikih ambicija Hofenhajm stiže u Beograd

Henes bi da na "Marakani" završi sav posao
Copyright Profimedia

Specifičan je predstojeći duel Crvene zvezde i Hofenhajma. Reč je o derbiju grupe Lige Evrope, ali bez opterećenja za igrače oba tima.

Hofenhajm je već izborio plasman u šesnaestinu finala, dok je u Zvezdinom slučaju potrebno čudo da se to ne dogodi. Ostalo je samo da vidimo ko će s prve, a ko s druge pozicije u narednu fazu.

Da bi prestigli rivala, crveno-beli moraju da pobede na svom stadionu s najmanje tri gola razlike, pošto je u Nemačkoj bilo 2:0. Dejan Stanković tokom svoje konferencije za medije nije delovao kao da mu je to primarni cilj, dok njegov kolega Sebastijan Henes od svojih igrača traži pobedu, kao bi u poslednjem kolu mogao da odmori bitne igrače.

-Izborili smo nokaut fazu, ali naš cilj je da učešće u Ligi Evrope učinimo savršenim i budemo prvi u grupi. Svaka pobeda nam je bitna i daje nam samopouzdanje, a pobeda sutra bi nam pomogla zbog utakmice u Gentu, jer bismo onda mogli da pružimo odmor igračima koje najviše koristimo – istakao je Henes, čija je ekipa vezala sedam utakmica bez pobede u Bundesligi, pa će morati u narednom periodu mnogo više da se koncentriše na domaće prvenstvo.

Trener Hofenhajma još nije rešio koje će igrače voditi na put u Beograd, ali je sigurno da ekipa ponovo neće biti u najjačem sastavu, iako on ne želi da gleda na taj način.

-Ne postoje A i B tim. Imaćemo dan više nego što je uobičajeno da pripremimo utakmicu u Augzburgu (igra se u ponedeljak). Razgovaraćemo o tome ko će putovati. Nije bilo ozbiljnih povreda protiv Majnca, ali Hubner i Kaderabek verovatno neće igrati do kraja ove godine. Imam nekoliko dilema, ali pretpostavljam da će igrati isti tim kao protiv Majnca rekao je Henes.

U tom slučaju, gosti će u četvrtak od 18.55 na stadion “Rajko Mitić” istrčati u sastavu: Bauman – Poš, Nuhu, Akpoguma, Sesenjon – Baumgartner, Samaseku, Gajger – Grilič – Bebu, Kramarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike