Gvardiola će morati još da čeka: Čelsi je prvak Evrope! (FOTO)

30.05.2021

20:58 >> 07:39

0

Plavci slavili u Portugaliji

Gvardiola će morati još da čeka: Čelsi je prvak Evrope! (FOTO)
Copyright Tanjug/Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Moraće Pep Gvardiola još da čeka na titulu u Ligi šampiona! Ni nova velika ulaganja ni pojačanja i sve što je urađeno nije donelo Mančester sitiju prvi “ušati pehar” u istoriji.

Na tom putu im se isprečio Čelsi koji je na “Dragau” došao do drugog trofeja u ovom takmičenju – 1:0 (1:0).

Tanjug/Michael Steele/Pool via AP

Umesto očekivanog i klasičnog “opipavanja pulsa” i staložene igre u prvim minutima utakmice sa ovakvim ulogom se dogodilo upravo suprotno. Oba tima su bila agresivna sa velikom željom da što pre zatresu mrežu.

Takva igra donela je dosta uzbuđenja u Portugaliji. Sterling je već u sedmom minutu posle savršenog ispucavanja Edersona mogao da stvori opasnost, Džejms je to sprečio. Nedugo kasnije je i Verner imao priliku, ali je promašio loptu.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez, Pool

Na neki način je to bila najava još većih uzbuđenja. Verner je u kratkom razmaku propustio dve odlične prilike, Ridiger je potom savršenim uklizavanjem sprečio Fodena da ugrozi Mendija. Onda su se svi u Čelsiju uhvatili za glavu. U 39. minutu je Tijago Silva pokazao da nije u stanju da nastavi meč zbog povrede. Zamenio ga je Kristensen.

Profimedia

Svega četiri minuta kasnije je viđen prvi gol. Maunt je poslao idealan pas u prazan prostor, Zinčenko je kasnio, Ederson nije uklizavanjem van kaznenog prostora uspeo ništa da uradi, pa je Haverc imao praznu mrežu i rutinski je zatresao.

Izmena u pauzi između dva dela nije bilo. Siti je bio taj koji pokušava da dođe do gola, Čelsi se malo povukao i čekao je svoje šanse iz kontre.

Tanjug/Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Potom su se Gvardiolini problemi postali znatno veći. Ridiger je u stilu košarkaša napravio blok na De Brujneu. Kevin je ostao da leži na zemlji, uz ukazivanje lekarske pomoći. Defanzivac “plavaca” je dobio žuti karton, a posle kratkog prekida je Belgijanac u suzama i sa vidljivom masnicom ispod oka napustio teren, nije bio u stanju da nastavi, zamenio ga je Žesus.

Samo što se susret nastavio lopta je pogodila u ruku Džejmsa. Svi u Sitiju su tražili penal, arbitar im je pokazao da se lopta od grudi odbila u ruku i da neće pokazati na “kreč”.

Tanjug/Jose Coelho/Pool via AP

Krenuo je Siti u sve jače napade, po svaku cenu su želeli pogodak i u tome im je pomogao ulazak Fernandinja koji je stabilizovao vezni red. Aspilkueta je savršenim uklizavanjem sprečio Gundogana da dođe do zicera. Nedugo zatim je to moglo i da ih košta pošto je Haverc u kontri ostavio loptu za Pulišića koji je mogao da stavi tačku, ali je promašio iz izgledne situacije. Tuhel je pao na kolena i uhvatio se za glavu posle tog promašaja.

Posegao je Pep tada za “kecom iz rukava”, uveo je Aguera umesto neprimetnog Sterlinga. Za to vreme je se Čelsi trudio na sve načine da “krade” vreme i da čeka poslednji zvižduk.

Tanjug/David Ramos/Pool via AP

Kristensen je blokirao Fodena i sprečio opasnost, a nadu “građanima” dao je četvrti sudija kada je pokazao da će se igrati još sedam minuta. Odustali su od svog stila igre, pokušavali su dugim loptama da preskoče sredinu terena i da ugroze Mendija. Nije im to pošlo za rukom.

Energični Tuhel i njegovi izabranici su mogli da počnu da slave neverovatan uspeh.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike