EKSKLUZIVNO NA TV ARENA SPORT: Piksi, ima li nade za "orlove"?

04.03.2021

13:41

0

Intervju sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem u petak od 20.00

EKSKLUZIVNO NA TV ARENA SPORT: Piksi, ima li nade za "orlove"?
Copyright Printscreen/ Arena sport

Nešto starije generacije pamte Dragana Stojkovića Piksija po sjajnim nastupima osamdesetih godina u crveno-belom dresu, kojima je stao uz rame Rajku, Šekiju, Džaji i Pižonu, zasluživši status “pete Zvezdine zvezde”. U neizbrisivom sećanju su i njegova dva remek dela protiv Španije na Mundijalu u Italiji, kada je “plavima” otvorio put ka istorijskom duelu sa Maradoninom Argentinom.

Nešto mlađe generacije sećaju se njegovog boravka na mestu predsednika FSCG, kasnije i prvog čoveka Crvene zvezde. Bio je “poslednja autentična desetka Evrope”, a teška povreda kolena ga je sprečila da karijerom putuje do neslućenih visina.

Pročitajte još

Uspešan je i kao trener. Zanat je “pekao” na istoku, u Aziji, kroz Japan i Kinu. Sada je došlo vreme da se oproba i kao selektor. Srbija veruje Piksiju, veruje i on u nju, jer da nije tako ne bi ni prihvatio poziv, koji je, ruku na scre, godinama stajao na stolu jednog od najboljih igrača u istoriji naše zemlje.

TV Arena sport i novinar Nenad Milovanović napravili su ekskluzivan intervju sa novim selektorom Srbije i gledaoci će imati priliku da ga pogledaju u petak od 20.00. Budite uz nas i saznajte sa kakvim ambicijama i očekivanjima Piksi dolazi na čelo državnog tima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike