Drama pred TV kamerama: Bivši trener Zvezde u klinču sa sinom

30.01.2021

08:03 >> 14:17

0

Autor: N. St.

Rijaliti priča iz Italije u kojoj je glavni akter čuveni golman

Drama pred TV kamerama: Bivši trener Zvezde u klinču sa sinom
Copyright MN Press

Bez ikakve sumnje je Valter Zenga jedan od najboljih italijanskih golmana. Sa Interom je osvojio četiri titule (Seriju A, Superkup Italije i dva puta UEFA kup), UEFA ga je proglasila najboljim čuvarem mreže 1990. godine, kasnije je kao trener vodio i Crvenu zvezdu.

Za razliku od uspešnog fudbalskog (Inter, Sampdorija, Padova, Salernitana, Savona, Sambenedetese,Nju England) i trenerskog posla (Nju England, Brera, FK Bukurešt, Steaua, Zvezda, Gazijantep, Al-Ain, Dinamo Bukurešt, Katanija, Palermo, Al-Nasr, Al Džazira, Sampdorija, Al-Šab, Vulverhempton, Krotone, Venecija, Kaljari) u privatnom životu mu stvari nisu išle toliko dobro. Tri puta se venčavao i sa ima četvoro dece (tri sina i kćerku).

Upravo je to bila tema u „Velikom bratu“. Popularnoj emisiji u koju je Valter ušao kako bi razgovarao sa jednim od dva sina iz drugog braka sa Robertom Timali. Razgovarao je sa Andreom. Pred TV kamerama je pričao o jednom od najbolnijih detalja u karijeri – napuštanju dece… Stali su jedan naspram drugog, na bezbednoj udaljenosti.

– Došao sam iz Dubaija zbog tebe. Gajim veliko poštovanje, ali me niko u životu nije toliko vređao, čak i u najvećim derbijima kao ti. Mi smo muškarci. Rekao si ovde kako nisi imao uspomene iz detinjstva zbog mene. Molim te da dobro razmisliš i da se setiš kako je bilo. Znaš dosta dobro da sam ceo svoj život proveo u raznim državama, da i da mi je praktično život bio spakovan u koferu – počeo je Valter.

Nastavio je u istom dahu.

– Ne želim da se pravdam, prihvatam svoju odgovorost i mnogo me sve ovo pogađa. Uvek sam bio tu za tebe i biće tako i kada izađeš odavde. Možemo da se vidimo gde god želiš, kada god želiš. Da sednemo i da pričamo muškarac sa muškarcem i da zajedno donesemo odluku. Želim da budem direktan. Dakle, gde god želiš, bilo to u Italiji ili negde u inostranstvu, pričaćemo licem u lice i razjasnićemo situaciju, posle toga će svako da donese svoj zaključak. Prošlost je prošlost, hajde da pričamo o budućnosti.

Tada je reč preuzeo Andrea.

– Neće biti donošenja nikakvih odluka. Možda tražim previše, treba da pričaš i sa Nikijem (Andrein rođeni brat Nikolo). Nikada ti nisam zatvorio vrata. Ni ja ni moj brat. Ne želim da zvuči kao da te krivim, jer to ne radim, ali zašto nisi došao da nas posetiš, bar jednom? Nikada nisi došao da vidiš gde živim, kako živim. Značilo bi nam da vidimo oca koji želi da upozna svoju decu. Neću da tražim nešto što ne mogu da imam. Jedna poruka mesečno ne menja ništa. Cenim što si došao ovde, vrata će ti biti otvorena, ali ta želja mora da bude pokazana napolju – u suzama je pričao Andrea.

Valter se ponovo uključio posle kratke pauze.

– Tačno je da ponekad nisam bio tu. Da stavim na stranu moj posao i timove koje sam trenirao, ali nikada ni ti meni nisi poslao poruku čak ni da me pitaš kako mi je na poslu. Od kada sam počeo da radim u inostranstvu nisam mnogo vremena proveo u Italiji, nije bilo lako da dođem u Osimo gde ti živiš. Hoćeš li mi ostaviti otvorena vrata? Znam da to nije nešto što golmani vole. Bio si i ti dobar fudbaler i žao mi je što si prestao da igraš, ali je to već druga tema. Prošlost mi nije važna. Ukoliko želiš možemo da se vidimo napolju. Da pričamo, Nikolo je već neka druga priča, želim naravno i sa njim da razgovaram. Moraš da razumeš da i deca moraju da pokažu neku inicijativu. Ti i ja imamo sličan karakter. Razumećeš to jednog dana kada postaneš otac. Drago mi je što sam ovde i što mogu da te vidim.

MN Press

Andrea je tada prekinuo oca pitanjem.

Da li bi došao da me vidiš da nije „Velikog brata“?

Valter je imao odgovor na to.

Mogao si i ti da dođeš da me vidiš. Radio sam širom sveta u Americi, Rumuniji, Emiratima. Naravno da ima mesta za tebe u mom životu. Navikao sam da prihvatam odgovornost i nastaviću to da činim, uzdignute glave ću nastaviti da hodam.

Na kraju je reč imao Andrea.

Hajde da vidimo kako će to izgledati napolju. Ovo nije utakmica, nema pobednika ni gubitnika. Zagrljaj? Najviše što od mene trenutno možeš da dobiješ je pružena ruka. Ništa više – zaključio je Andrea.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike