Despotović za 24sedam: Prolazimo Škotsku

03.11.2020

06:37 >> 13:53

0

Autor: Jovan Terzić

Centarfor Rubina i srpske reprezentacije uveren u plasman na Evropsko prvenstvo

Despotović za 24sedam: Prolazimo Škotsku
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije 12. novembra u Beogradu, na stadionu Rajko Mitić, igra protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo idućeg leta.

Jedan od kandidata za mesto u špicu “orlova”, Đorđe Despotović, nema dilemu kada je ishod u pitanju.

-Neće biti problema, prolazimo Škotsku. Siguran sam – poručio je centarfor Rubina za 24sedam.

Ne brine ga to što rival u svojim redovima ima trenutno najboljeg levog beka planete, Endija Robertsona, te vezistu Mančester junajteda, Skota Mektomineja i još neke premijerligaške igrače.

-Gledao sam ih kako igraju i stvarno nisam zabrinut, mi imamo bolje igrače – izričit je 28-godišnji napadač.

Opšti utisak je da su Škoti slabiji od Norveške, iako je prethodni rival Srbije odigrao ispod očekivanja u međusobnom duelu.

-Potcenili su nas Haland i ekipa napaljenih klinaca… Možda zvuči tako i ovo što ja sada pričam, ali videćete. Ja zaista verujem da ćemo pobediti Škotsku. Imamo bolji tim, iskusni smo, čak i da igramo kod njih bio bih jednako optimističan.

Despotović već neko vreme igra u odličnoj formi, što mu je i donelo prelazak iz Orenburga u Rubin, ali iako se već ustalio na spiskovima selektora Ljubiše Tumbakovića, još čeka na debi u nacionalnom timu.

-Od prvog poziva nadam se šansi. Trudim se i treniram vredno na svakom okupljanju, pa kad selektor odluči da me pošalje na teren, biću spreman. Svakako mi mnogo znači što sam deo ove reprezentacije – ističe nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Za razliku od većine zemalja širom sveta, u Rusiji se fudbal igra pred publikom na stadionima. Dozvoljeno je 30 odsto kapaciteta.

-Ima i u Rusiji dosta zaraženih, ali nije takav osećaj pošto rade prodavnice, kafići… Mi fudbaleri dosta putujemo, pa imamo testiranja na svaka dva dana, na aerodrima su rigorozne kontrole nošenja maski i rukavica. Nadam se da će sve ovo uskoro da se završi i da se vratimo u normalu.

Despotović je trenutno treći strelac prvenstva sa šest golova, a Rubin osmi na tabeli sa sedam bodova manje od vodećeg CSKA.

-Ove sezone se juri mesto u Evropi, ali nema imperativa. Klub je bio u krizi i tek je okupio ekipu, doveo odličnog trenera (Leonid Slucki) koji je triput bio šampion Rusije sa CSKA. I Rubin je bivši prvak (2008. i 2009), tako da znaju u klubu šta treba da rade. Polako hvatamo zalet – najavljuje Despotović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike