Dejan Stanković iskren pred Slovan: Dobro bi nam došao Kanga

28.10.2020

14:22 >> 14:25

0

Autor: Jovan Terzić

Trener Crvene zvezde potvrdio da Gabonac neće igrati u četvrtak

Dejan Stanković iskren pred Slovan: Dobro bi nam došao Kanga
Copyright FK Crvena zvezda/promo/Facebook/Nikola Mitić

Uprkos dobroj igri, Crvena zvezda se iz Nemačke vratila poražena. Hofenhajm je na startu grupne faze Lige Evrope slavio 2:0, a prilika za bolji rezultat je u četvrtak, kada na stadionu Rajko Mitić gostuje Slovan Liberec (18.55).

Češki predstavnik je u prvom kolu kod kuće pobedio Gent 1:0, međutim, Belgijanci su imali više prilika i bili bolji, ali je golman Filip Ngujen imao odlično izdanje.

Propuštene šanse pre nedelju dana, izabranici Dejana Stankovića pokušaće da nadoknade na svom terenu, nažalost, bez prisustva svojih navijača iz dobro poznatih razloga – pandemije virusa korona.

-Mnogo mi je žao što se polako navikavamo na ovakav ambijent koji nije normalan za fudbal. Velika je šteta za sve videti praznu “Marakanu”, ali šta je tu je. Mi podršku osećamo i energiju koju nam šalju naši navijači. Dosta je tužno igrati u ovakvom ambijentu, poznavajući “Marakanu” i šta ona može da nam donese. Ali ova utakmica nosi tri boda i idemo na ta tri boda. Znamo naš kvalitet – istakao je Zvezdin trener u razgovoru sa novinarima.

Dosta pohvalno je Stanković govorio o gostima.

O REMIJU SA JAVOROM

Zvezda je u nedelju odigrala 0:0 kod kuće sa Javorom, što nije dobra uvertira u predstojeću utakmicu, ali Stanković ne brine.

-Postoji “InStat” aplikacija koja dosta govori šta se dešavalo na utakmici. Jedan od primera je Zvezda – Voždovac 6:0, a očekivanih golova je bilo 1.7. Protiv Javora je trebalo da bude 4,4 gola po statistici, ali je bilo 0:0. Fudbal je čudna igra, jeste nam nedostajalo malo energije, ali igrači su sada dobro. Dobro su trenirali, moj osećaj je sasvim korektan i dobar pred sutrašnju utakmicu – optimista je Zvezdin trener.

-Odmorili smo se, namestili i znamo protiv koga igramo. Liberec je mnogo, mnogo disciplinovana ekipa, jako direktna i ne želi da uživa u fudbalu. Pokazali su to protiv Genta, gde je posed lopte bio nekih 80:20 odsto za Gent, ali je Liberec dobio utakmicu. Dakle, ne uživaju u fudbalu, ali spremili smo se za sutra. Poštujemo Liberec, jer znaju šta rade i to dobro rade. Fizički su vrlo spremni, ne poremeti ih ništa, oni ne odustaju od svoje igre bez obzira da li je 18. ili 85. minut. Mi ćemo probati da insistiramo na posedu lopte i našoj igri.

Crveno-beli će biti oslabljeni za Gelora Kangu, pošto je potvrđeno da neće moći da nastupi jer se nije dovoljno pre utakmice oporavio od virusa korona.

-Treba da prođe sedam dana od negativnog testa do utakmice. Tako da mi je mnogo žao što neće moći da igra, fale mu dva dvana. Kanga bi mi mnogo dobro došao u ovoj utakmici. On je jak na lopti, ima viziju igre, šut sa distance, “gol-loptu”, ali čekam ga koliko već u nedelju, pa onda idućeg četvrtka. 

Zbog svega navedenog o igri Slovana, jasno je da Zvezdu čeka potpuno drugačiji meč nego u Nemačkoj.

-Utakmice nameštamo jednu po jednu. Nisu svi protivnici isti. Kada analiziraš protivnika gledaš da budeš superiorniji u svakom delu terena. U Nemačkoj je to bilo malo povučenije, ali smo im oduzeli njihovo najjače oružje – tranziciju i skratili im prostor za igru. Sada će biti potpuno drugačija utakmica. Ne smemo da im “dolazimo u krilo”, da im damo da nas markiraju, nego moramo da ih teramo da dolaze po nas, da imamo posed lopte, da reagujemo brzo – naglašava Stanković.

Publika neće biti na stadionu, ali je jasno da navijači od Zvezde očekuju pobedu. Mnogi su tri boda iz ove utakmice upisali još po završetku žreba.

-Evropa je lepa za igranje, a svaka utakmica je pritisak. Ovo je takmičenje koje pripada Crvenoj zvezdi i treba da uživa u njemu, ali naravno sa ciljem da prezimi u Evropi i sve ćemo uraditi da to uspemo. Takav pritisak i treba da postoji, imperativ pobede. A, utakmica mora da se odigra, pa ćemo videti da li je to tri boda, jedan ili nula. Mi idemo na tri – zaključio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike