Šokantno priznanje bivšeg igrača Barselone o treneru pedofilu iz čuvene škole "La Masija"

15.12.2021

13:07

0

Autor: 24sedam

Albert Benajihes suočava se sa teškim optužbama za pedofiliju

Šokantno priznanje bivšeg igrača Barselone o treneru pedofilu iz čuvene škole "La Masija"
albert - Copyright printscreen

Katalonski nezavisni dnevnik ARA doneo je svedočenje jednog od polaznika Barselonine fudbalske škole "La Masije" u kojem je ispričao kroz šta su prolazili najtalentovaniji dečaci koji su bili vođeni od trenera pedofila Alberta Benajihesa.

Bivši igrač, insajder, zvani "Dani" potvđuje ono što je tokom policijske istrage procurilo do medija. Spekuliše se da je 60 fudbalera koji su u mladosti radili sa Benajihesom svedočilo da su bili žrtve ili su prisustvovali bludnim radnjama njihovog trenera.

- Masturbirao je sa tinejdžerima i objašnjavao to zdravstvenim prednostima. Dodirivao im je zadnjice, gledao pornografske filmove sa njima, terao ih je da se tuširaju u centru posle utakmica i treninga i to gledao. Skidao se pred decom - piše ARA na osnovu iskaza "Danija".

"Dani" kaže da tada nije znao da to što radi Benajihes potpada pod krivično delo, ali da je kasnije shvatio težinu svih postupaka trenera koji su se dešavali u više epizoda. On je bio dečak od 10-11 godina kada se trener zaključao s njim u jednu prostoriju u kojoj je masturbirao.

Povodom svega oglasila se i Barselona podrškom svim žrtvama njihovog trenera. Na pitanje o Benajihesu odgovarao je i Ćavi, koji je i sam proveo godine u "La Masiji".

- Nisam čuo da se ovo dešavalo na akademiji. Ne kažem da nije bilo tako, ali ranije nije bilo sumnje. Iznenađen sam i uzbuđen.

printscreen
 

Benajihes (71) je u Barseloni proveo skoro dve decenije. U periodu od 1991. do 2002. bio je koordinator akademije, od 2002. do 2003. trenirao je Barsu U18, nakon čega je postao koordinator omladinskog tima. Klub je napustio 2012. kada je otišao u Meksiko, ali je iz kluba Čivas oteran na insitiranje supruge predsednika koja je od roditelja fudbalera dobijala žalbe na njegovo ponašanje.

Oni su se žalili da Španac proverava starost njihove dece dodirivanjem testisa, a takođe poručuje deci da obriju stidne dlake, jer one ometaju neke vežbe.

Nakon povratka Đoana Laporte na mesto predsednika Barselone, Benajihes se takođe vratio u klub. On poriče tačnost navoda koji su se pojavili u medijima:

- Nisam nikome naudio, a ako sam to uradio, bilo je nenamerno. Imam sina i četvoro usvojene dece. Moja savest je čista, nikoga ni na šta nisam terao i osuđujem pedofile.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike