Partizanov protivnik ima jakog aduta na klupi! Vrba, a nije žalosna i zna kako treba sa crno-belima

13.12.2021

15:55

0

Autor: 24sedam

Trener protivnika crno-belih pre četiri godine bio u Beogradu sa Viktorijom Plzen

Partizanov protivnik ima jakog aduta na klupi! Vrba, a nije žalosna i zna kako treba sa crno-belima
vrba3 - Copyright MN Press

Sparta iz Praga, naredni rival Partizana u nokaut rundi Lige konferencije, nije bauk, ali ima vrsnog trenera Pavela Vrbu koji je ne tako davno umeo da eliminiše crno-bele u sličnoj situaciji kao ovoj februarskoj.

Dogodilo se to pre tri godine, sredinom ferbuara  2018, kada su crno-beli predvođeni Miroslavom Đukićem naleteli na Viktoriju Plzen u šesnaestini finala Lige Evrope. I tada su posle žreba pljuštali komentari puni optimizma sličnim današnjim, pa se Česi nisu baš nešto namučili da prođu u naredno kolo (1:1 u Beogradu, 2:0 u Plzenu).

MN Press
 

Partizan je u prvo meču pred 20.000 svojih navijača prikazao dobru partiju. Vodeći gol bio je delo Tavambe u 58. minutu, ali se nakon toga lopta preselila na deo terena Đukićeve ekipe, pa je i izjednačenje došlo u 82. minutu kao rezultat duge inicijative gostiju. Vrba se na toj utakmici pokazao kao ozbiljan taktičar, jer je izmenama dobio čak četvoricu ofanzivnih igrača, pri čemu disciplina u defanzivi nije popustila nijednog trena i crno'beli su se vrlo malo pitali do kraja utakmice.

U revanšu se, međutim, nisu pitali nijednog trenutka, a došli su na teren rivala da jure pobedu ili remi većim rezultatom od beogradskih 1:1. Umesto ofanzive gledali smo "viktorije" pred golom Partizana. Da nije bilo odličnog Vladimira Stojkovića već u prvom poluvremenu Česi bi imali prednost od nekoliko golova, ali ni drugačiji tok utakmice nije ih odmakao od zacrtanog cilja. Sa dva pogotka u drugom poluvremenu pokazali su crno-belima da su daleko bolji tim i da zaslužuju prolaz u osminu finala. Na toj prepreci im se završio dalji put kroz Ligu Evrope zbog lisabonskog Sportinga, 

MN Press
 

Vrba se posle dve i po godine u Plzenu preselio u Ludogorec, da bi Spartu preuzeo prošlog februara, posle poraza od Bohemijansa. Isti rival zgažen je u prošlom kolu sa 5:1. Od februara Sparta nije izgubila meč na "Letni", čak i kada im je u goste dolazila Slavija. I njih su jesenas dobili sa 1:0

- Ovde sam od 4. februara. Nije da se sećam svakog potpisa ugovora, uostalom, već ih je bilo dosta. Ali 4. februara se rodio moj otac, pa se zato sećam - rekao je juče novinarima Vrba. 

Iskusni trener podigao je posrnulog praškog velikana. Trenutno su treći sa pet bodova zaostatka za vodećom Slavijom i dva za drugoplasiranom Viktorijom. Najbolji strelac je Matej Pulkrab koji je zahvaljujući het-triku protiv Bohemijansa došao do sedmog gola u prvenstvu. Na 18 utakmica postigli su 45 pogodaka i 22 su primili.

MN Press
 

Dva puta su poraženi, jednom od ekipe Slovacko (4:0) i Viktorije (3:2). U timu imaju rumunskog golmana Konstantina Nicu, četvoricu Slovaka, jednog Bugarina, trojicu Skandinavaca i jednog Nigerijca. Najčešće su u formaciji 4-3-3, što odgovara Vrbinom ofanzivnom opredeljenju.

- Partizan se svake godine bori za titulu u domaćem takmičenju i trenutno vodi u srpskoj ligi sa odličnim bilansom. Generalno, primaju relativno malo golova, ali su zaista dobri u ofanzivi na domaćoj sceni. Reč je o ekipi sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača. Poštujemo snagu protivnika, ali želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja - rekao je trener Pavel Vrba odmah nakon žreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike