Kad čujete da talentovani Srbin nastavlja karijeru Italiji, imajte na umu ove reči Žozea Murinja

12.12.2021

12:31

0

Autor: 24sedam

Portugalac nije zadovoljan kako se odvija "proizvodnja" igrača za Seriju A

Kad čujete da talentovani Srbin nastavlja karijeru Italiji, imajte na umu ove reči Žozea Murinja
murinjo1 - Copyright Tanjug/AP

Trener Rome trofejni Žoze Murinjo nije zadovoljan kvalitetom "primavere", lige u kojoj igraju fudbaleri do 21 godine, jer smatra da je to takmičenje niskog nivoa i da ono ne priprema igrače za Seriju A.

 Portugalac se osvrnuo na potrebu za mlađim igračima kojima je potrebno više iskustva i kritikovao je funkcionisanje "primavere".

- Ako ljudi sa iskustvom pogreše, to je druga stvar, ali protiv Intera, imali smo osam igrača na klupi mlađih od 21 godine. Reč je o igračima koji su igrali u "primaveri" prošle godine što je za mene liga veoma niskog nivoa. Ne priprema igrače za Seriju A. Ako je uporedimo sa drugim sličnim ligama Francuske i Portugala, to nije za poređenje.

Tanjug/AP
 

Murinjo je i objasnio konkretne situacije u kojima se vidi neobučenost igrača iz "primevere".

- Drugi gol CSKA Sofije gde Darboe promašuje je greška koja proizilazi iz nedostatka iskustva. Voleo bih da gledam na klupu kao Inzagi kada sed okrene, pa vidi Lautara, Koreu, Vidala, Darmijana...

Ipak, portugalski stručnjak ne želi da njegove reči shvate kao kukanje:

- Ali sviđa mi se ova realnost, drugačija je i volim što mogu da im pomognem. Sa mladima možete samo da radite, prihvatite stvari kao deo procesa rasta. Voleo bih da se borim za druge ciljeve, ali sam veoma srećan što sam ovde. Mora biti jasno: projekat je drugačiji od onih kojesam imao u karijeri. Veoma sam srećan što sam ovde da se suočim sa ovim izazovom.

Ranijih godina bilo je na desetine talentovanih fudbalera iz Srbije koji su nastupali za italijanske klubove u konkurenciji "primavera". Danas ih je ostalo malo, čak možda je i Denis Stojković iz Partizana, jedini ostao u ovoj konkurenciji kao član ekipe Torina.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike