Istorijska noć u Sevilji: Nemačka ovo nije doživela 89 godina, a jedan Španac nikad dosad

17.11.2020

23:38 >> 23:42

0

Autor: Adam Štulić

Panceri su poslednji put šest golova primili 1931. godine

Istorijska noć u Sevilji: Nemačka ovo nije doživela 89 godina, a jedan Španac nikad dosad
Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Dugo će Nemcima brideti obrazi od šamarčine koju su dobili u Valensiji. U direktnom duelu za mesto na završnom turniru Lige nacija, Španija je ponizila “pancere” i nanela poraz koji sigurno neće biti brzo i lako zaboravljen (6:0).

Nemci su poslednji put šest golova primili davne 1931. godine od Austrije, zbog čega mnogi veruju da je drugi najubedljiviji poraz u istoriji nemačkog fudbala ujedno i rastanak sa selektorom Joakimom Levom, koji na klupi “pancera” sedi od 2006. godine.

Novi rekorder Nemačke dobro se seća velike tragedije i Milana Jovanovića

Legendarni nemački reprezentativac i nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus smatra da jedini kandidat za selektora njegove zemlje mora da bude menadžer Liverpula Jirgen Klop, a dok budu vagali šta im je činiti, Nemcima će bez sumnje kroz glavu prolaziti “flešbekovi” maestralne partije Ferana Toresa.

Ofanzivac Mančester sitija ušao je u istoriju fudbala u svojoj domovini, kao prvi Španac koji je postigao het-trik protiv Nemačke u takmičarskim utakmicama.

Takođe, samo je dvojici igrača pre njega to pošlo za nogom. Bivšem reprezentativcu Portugalije Seržu Konseisau 2000. godine, kao i nekadašnjem engleskom napadaču Majklu Ovenu godinu dana kasnije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike