Novi rekorder Nemačke dobro se seća velike tragedije i Milana Jovanovića

17.11.2020

20:15 >> 20:56

0

Autor: D. B.

Ime Manuela Nojera zauvek je upisano u istoriju nemačkog nacionalnog tima

Novi rekorder Nemačke dobro se seća velike tragedije i Milana Jovanovića
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Fudbalska reprezentacija Nemačke dobila je novog rekordera. Golman Manuel Nojer večeras na meču protiv Španije u Sevilji upisuje svoj 96 nastup u nacionalnom timu čime će preteći legendarnog čuvara mreže Sepa Majera koji je 95. puta bio poslednja brana Zapdne Nemačke od napadača rivala.

Nojer je na golu “elfa” debitovao 2009. godine na meču protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata tokom turneje Nemaca po Aziji. Jedna velika tragedija ubrzala je Nojerov put ka mestu prvog golmana reprezentacije Nemačke – samoubistvo Roberta Enkea. Ubrzo se povredio i tada standradni reprezentativac Rene Adler i Nojer je postao prvi golman neposredno pre SP 2010. godine u konkurenciji Tima Vajsea i Hans Jerg Buta.

Na tom šampionatu je branio dobro, a tokom grupne faze samo mu je Milan Lane Jovanović postigao gol. Uspeo je čak i da asistira Miroslavu Kolozeu u pobedi nad Engelskom (4:1). Standardan je bio i na EP 2012, pa na sledećem SP koje su Nemci i osvojili. Zanimljivo, tokom ovog Mondijala Nojer je imao 244 uspešnih dodavanja više nego igrača od kojih se to po poziciji na kojoj igraju očekuje kao što su Leo Mesi, Vesli Snajder i njegovog kolege iz tima Tomasa Milera. Ovaj sjajni golman je branio i na EP 2016, pa zatim na SP 2018. godine. Prošle godine je oborio još jedan rekord Sepa Majera, sa kojim je sarađivao u Bajernu gde je Majer bio trener golmana, kada je protiv Slovačke upisao 37. meč u kome nije primio gol.

Manuel Peter Nojer je rođen 27. marta 1986. godine u Gelsenkrihenu. Ponikao je u Šalkeu za koji je igrao do 2011. godine odakle je 2011. godine prešeo u Bajern iz Minhena za koji do danas brani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike