Mocin gest pokazuje kakav je bio čovek: Na jedno obećanje su svi zaboravili, samo ga je legenda Partizana dobro zapamtila

09.12.2021

16:32

0

Čuveni kragujevački sudija Dobrivoje Srećković ispričao doživljaj sa Momčilom Vukotićem

Mocin gest pokazuje kakav je bio čovek: Na jedno obećanje su svi zaboravili, samo ga je legenda Partizana dobro zapamtila
19800302tmVukotic2 - Copyright MN Press

Bivši fudbalski sudija iz Kragujevca, 80-godišnji Dobrivoje Srećković sudio je 70-tih i 80-tih najveće utakmice one velike jugoslovenske lige za koju kaže da je bila među pet najboljih na kontinentu, a tako je uz posao upoznao i mnoge aktere velikih mečeva koji su se igrali "od Vardara pa do Triglava".

Srećković tvrdi da je jedan od najvećih gospodina u kopačkama bio Momčilo Moca Vukotić sa kojim je od prvog susreta na utakmici Partizan - Zagreb stvorio poseban odnos.

Privatna arhiva
Sudijska trojka sa Dobrivojem Srećkovićem na čelu i Moca Vukotić kao kapiten Partizana

 

- Moca je fudbalska legenda, fudbalski znalac, o tom delom javnost mnogo zna. Šta je to kod njega mene fasciniralo. Kada sam sudio utakmicu Partizana i Zagreba ovde u Beogradu, on je nekoliko puta pravio taktičke faulove. Jedan, pa drugi, treći... Kada je napravio taj, ja sam mu prišao i rekao "molim vas, ne pravite više te prekršaje, dobićete za sledeći sličan start žuti karton".  Vrlo brzo se dogodila neka akcija Zagreba, on je uradio šta je uradio, a ja sam prišao i pokazao karton. On me je sa nevericom gledao. Ništa mi nije kazao, ali mislim da su na stadioni svi otvorili usta da me progutaju. Bili su van sebe od besa, jer "ko sam ja da se usudim Moci da pokazujem žuti". Nekako se sve to smirilo, ali legenda nijednim gestom nije pokazao da je tu na strani publike kao što to danas mnogi rade - priča Srećković za 24sedam.

Promo/24sedam
 

Drugi doživljaj Srećkovića sa legendarnim Mocom otkrivao je njegovu dobrotu i brigu za odnos sa običnim čovekom.

- Sedeli smo jednom u hali "Jezero" u Kragujevcu, orkestar je svirao svoje, jedan Rom je u orkestru svirao bubnjeve. U jednom trenutku Rom priđe našem stolu i počne da moli Mocu da mu pokloni kopačku kojom je dao gol zagrebačkom Dinamu u čuvenoj utakmici koju je Partizan pobedio sa 4:3. Posle jedno godinu dana od tada, u restoranu stadiona Partizan naletim na Mocu. Kad me video samo mi rekao "nemoj da odeš, a da se ne vidimo" i šta se desilo - doneo mi je kutiju sa spakovanim kopačkama, onim u kojim je igrao protiv Dinama, za mog Kragujevčanina Roma, zvanog Karaman - priseća se Srećković i nastavlja:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ljudi moji, da ste vi videli tu sreću! Kad sam doneo kutiju Karamanu, on prvo nije mogao da veruje šta vidi, a posle je počeo ljubi kopačke. Znam da je napravio vitrinu od stakla u koju ih je stavio i čuvao kao porodičnu relikviju. Eto, takav vam je bio Moca! Brinuo je o svemu, pažljiv prema svima! Mislim da nikad i nikog nije izneverio - zaključio je Srećković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike