Izgubio sam drage ljude, pomešana su mi osećanja! Ivica Kralj za 24 sedam sumirao godinu na izmaku

10.12.2021

10:11

0

Autor: J. N.

Čuveni golman pričao o posledicama pandemije, evropskom putu Partizana, njegovom Tivtu, reprezentaciji...

Izgubio sam drage ljude, pomešana su mi osećanja! Ivica Kralj za  24 sedam sumirao godinu na izmaku
20210403mmKralj02 - Copyright MN Press

Prošlo je kroz srpski fudbal mnoštvo dobrih golmana, ali nije veliki broj onih koji su ostavili veći trag od Ivice Kralja. Zato što je reč o čoveku koji je sa Partizanom stigao do Lige šampiona, sa reprezentacijom učestvovao na Svetskom prvenstvu, a posebno zato što je član poslednje generacije naših fudbalera koji su igrali na Evropskom prvenstvu.

Ivica Kralj, u otvorenom razgovoru za 24 sedam, pričao je o odrastanju i vaterpolo danima u Tivtu, o vođenju šabačke Mačve, njegovom Partizanu, reprezentaciji, pa i o periodu pandemije koronavirusa, koji i dalje traje.

Bliži se kraj godine, vreme kada sumiramo utiske i pravimo planove za narednu godinu. Kakva je za vas bila 2021?

- Nažalost, prethodne dve godine smo u znaku pandemije. Ja sam, kao i većina verovatno, izgubio nekog dragog, dragu osobu. Bilo je, naravno, i lepih stvari, ali kada se sve sumira, moram da kažem da su mi osećanja pomešana.

Ove godine vratili ste se u "svoju kuću" - Partizan? Da li su ispunjena očekivanja i želje koje ste imali kada ste u martu došli na čelo skauting službe i kakve su vaše želje kada je u pitanju prelazni rok koji se bliži?

MN Press
 

- U Partizanu sam nekoliko meseci, vratio sam se po treći put. Od kada sam došao, trudim se da unapredim rad skaut službe. Imam tu privilegiju da sam okružen legendama kluba i bivšim igračima, i učinićemo sve da ta skaut služba najbolje moguće funkcioniše. Imamo, naravno, puno ideja, ali ostalim stvarima se bavi sportski sektor kluba, a znate i sami da finansije diktiraju puno toga.

Nekoliko reči o nedavno preminuloj legendi Momčilu Moci Vukotiću...

- Ostaju velika žal i praznina. Imao sam privilegiju i čast da ga poznajem. On je jedan od najvećih, ako ne i najveći igrač Partizana u istoriji, istinska legenda.

Detinjstvo ste proveli u Kotoru, u Tivtu ste počeli da se bavite fudbalom. Čega se najradije sećate iz tog perioda?

- U Tivtu sam odrastao, pored mora, igrao sam vaterpolo kao klinac, i svako sećanje na taj period budi neka lepa osećanja i iz tog perioda nosim prelepe uspomene.

Sa 16 godina ste došli prvi put u Partizan. Kako vam je to izgledalo?

- Za mene je dolazak u Partizan sa nepunih 16 godina bilo ispunjenje dečačkog sna. Imao sam tu čast da mi Radomir Antić bude prvi trener u Partizanu. U jednoj rečenici bih to opisao kao nezaboravan dan i ono što sam sanjao celog života.

Praktično, vi ste sada treći put u Partizanu. Da li je teže biti na terenu ili brinuti o timu?

- Sigurno da je mnogo lepše i lakše kad si na terenu. Lepota igre je u tome što jednim svojim potezom možeš da promeniš nešto na terenu i da utičeš na rezultat. Kada brinete o timu, možete sa strane da utičete, kroz svakodnevni razgovor sa igračima, da pokušate da im stvorite i prenesete pozitivnu atmosferu, da ih savetujete i da, kao i svi na tribinama, očekujete pozitivan rezultat. U svakom slučaju, mnogo je lepše biti na terenu.

Bili ste predsednik FK Mačva od 2015. godine. Koliko vam je to iskustvo značilo?

- Pet i po godina provedenih u Mačvi je za mene jedno fantastično iskustvo. Moram ovom prilikom da zahvalim svim Šapčanima na ukazanoj prilici, a ja sam to na najbolji mogući način uzvratio. Posle 75 godina smo postali superligaši, došli do polufinala Kupa, infrastrukturno smo unapredili, koliko je to bilo moguće, sve - od glavnog terena, pomoćnog terena, veštačke trave… To je jedan zaista lep period i grad Šabac zaslužuje da ima superligaša.

MN Press
 

Šta biste iz svoje karijere izdvojili kao najdražu uspomenu?

- Svaka pobeda sa Partizanom, sa reprezentacijom, učešće na Evropskom i Svetskom prvenstvu, to je nešto najlepše, ono što sanja svaki sportista. Uglavnom pamtim te lepe momente, a na svu sreću bilo ih je puno.

Šta biste poželeli sebi i našim čitaocima za Novu godinu?

- Sebi i svim vašim čitaocima poželeo bih dobro zdravlje, da čuvaju sebe i svoje najbliže, da im sreća i zdravlje budu verni pratioci u 2022. godini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike