Partizan je opet moćan! Panter se vratio i srušio Metropolitan!

08.12.2021

21:25

0

Autor: A. Š.

Crno-beli slavili u Francuskoj

Partizan je opet moćan! Panter se vratio i srušio Metropolitan!
20211117npPunter2 - Copyright MN Press

Partizan opet deluje moćno. Vratio se Kevin Panter u velikom stilu za kormilo "valjka" i mestralno ga odvezao do velike pobede u Francuskoj protiv Metropolitana - 89:82 (23:28, 27:25, 18:15, 21:14).

Dugo je iskusni američki bek tražio prepoznatljiv ritam. Od duela sa Huventudom u dvorani "Aleksandar Nikolić", kada je bio čovek odluke, Panter nije bio ni blizu izdanja na koje je navikao u poslednje dve sezone, ali deluje da mu je reprezentativna pauza prijala, da se osvežio i vratio u "šuterski mod".

Ipak, nije samo Panter večeras bio lider crno-belih. U momentima kada je nekadašnji košarkaš milanske Olimpije ostajao "bez daha" konstantnim udvajanjima rivala, njegovu napadačku ulogu preuzimali su Ledej, Smailagić i donekle Avramović, dok je možda i ključnu ulogu u odlučujućim momentima meča na obe strane terena odigrao sve bolji i konstantniji Balša Koprivica.

Sjajan meč, kojeg se ne bi postideli ni evroligaši, odigrali su Partizan i Metropolitan. U fantastičnoj atmosferi koju su napravili "grobari", delovalo je na momente kao da se utakmica igra u Beogradu. Nošeni glasnim podrškom sa tribina, crno-beli su, predvođeni Kevinom Panterom, od starta krenuli jako. Nezaustavljiv je bio sjajni Amerikanac, pogađao je iz svih pozicija i već u prvoj deonici skupio 12 poena. 

Ipak, domaći su imali spreman odgovor. Koliko god Panter na jednoj strani bio ubojit, na identičan način je odgovarao, u prvom poluremenu nepogrešivi Hornsbi. Na kraju se prvo poluvreme pretvorilo u "revolveraški" obračun njih dvojice, koji je završen "minimalnom pobedom" košarkaša Metropolitana, koji je u prve dve deonice Partizanu ubacio 20 poena, dok je Panter na veliki odmor otišao na 18 poena na svom kontu.

Kako se igralo u prvom poluvremenu možda i najbolje pokazuje rezultat (53:50), a jedan od razloga zbog kojih su izabranici Željka Obradovića u svlačionicu otišli u minusu jesu i pet promašenih slobodnih bacanja u tom periodu igre. 

Donekle i očekivano, Hornsbi i Panter su u nastavku meča malo posustali, ali za razliku od beka lidera francuskog šampionata, košarkaš Partizana je nemogućnost poentiranja pretovrio u razigravanje saigrača, pre svih Alena Smailagića, koji je sa dve trojke sredinom trećeg kvartala pogurao "valjak" ka egalu pred poslednji dvominutni odmor (68:68).

"Zategli" su crno-beli maksimalno defanzivu u drugom poluvremenu, u kojem su primili samo poen više, nego u prvoj deonici. To se odmah osetilo i na sigurnost u napadu. Posle dugo vremena, lopta je konačno "procirkulisala", a samim tim su "prodisali" i neki igrači koji dugo nisu bili na nivo mogućnosti, kao što je Jam Madar. 

Pogodio je Izraelac neke šuteve, a što je još važnije, preuzeo je plejmejkersku ulogu i u prelomnim momentima meča sjajno dirigovao igrom Partizana, koji je večeras definitivno dobio i Balšu Koprivicu. Mladi centar je sa četiri vezana poena pokrenuo prelomnu seriju Partizana sredinom završnog kvartala (10:3 za 85:74), ali još važnije, svojim ulaskom zagospodario je u oba reketa i sa nekoliko skokova na obe strane terena uveo "valjak" u mirnu završnicu meča.

METROPOLITAN: Mulare, Kamings 13, Hornsbi 22, Konate, Mišino 16, Halilović 2, Si 2, Ho Jou Fat 11, Hanter 16, Jomi.

PARTIZAN: Panter 28, Ledej 15, Zagorac, Avramović 12, Koprivica 4, Dangubić 8, Smailagić 14, Miletić, Mur 2, Glas, Trifunović, Madar 6.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio 89:82.

38. MINUT - Sjajna rola Koprivice u finišu meča na obe strane, Partizan posle poena Madara i zakucavanja Ledeja ima maksimalnih plus 11 - 85:74, pred završna dva minuta meča. 

36. MINUT - Kamings pogađa trojku za domaće - 79:74. Sjano je Panter osetio važnost trenutka, uzeo je loptu, izborio se i pogodio dva bacanja - 81:74, 36. minut.

34. MINUT - Mini seriju Partizana 5:0 polovičnim učinkom s linije penala prekida Kamings. Sjajna akcija crno-belih, koju alej-up zakucavanjem završava Koprivica. Crno-beli su na plus šet, Kole traži minut odmora - 77:71, 33. minut. Odlična odbrana crno-belih krunisana je poenima Koprivice iz odbojke. Partizan je na najvećih plus osam na isteku 34. minuta - 79:71.

32. MINUT - Oba tima prokockala su uvodne napade u četvrtoj četvrtini, a prve poene, zakucavanjem, postiže Smailagić. Partizan vodi 70:68, ali Kamings iz prodora poravnava - 70:70, 32. minut. Dangubić pogađa veoma važnu trojku. Pogađa i Panter sa poludistance. Valjak je na plus pet na ulasku u 33. minut - 75:70

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice rezultat je izjednačen - 68:68.

28. MINUT - Laki poeni za Avrmovića posle asistencije Koprivice - 65:64, 28. minut. Mišino se izborio za dva penala na isteku napada, bio je polovično precizan. Avramović poentira sa poludistance za izjednačenje pred završnih 120 sekundi trećeg kvartala - 66:66. 

26. MINUT - Hanter poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje. Na drugoj strani, Ledej nije uspeo da kompletira 2+1 jer je promašio penal - 63:62, 26. minut. Novi poeni za Fata, ovoga puta posle ofanzivnog skoka.

24. MINUT - Mišino je polovično precizan s linije penala - 56:54, 23.  minut. Smailagić ubacuje trojku za minimalno vođstvo Partizana, ali Hornsbi poentira iz prodora. Nova trojka Smailagića, gotovo sa identične, centralne pozicije. Laki poeni za Fata za izjednačenje na isteku 24. minuta.

22. MINUT - Poenima Hantera uz faul i promašenim dodatnim bacanjem otvoreno je drugo poluvreme - 55:50. Hanter nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu, poentira iz prodora. Avramović pogađa sa poludistance, Partizan je na minus jedan na isteku 22. minuta - 55:54.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Madar je polovično precizan s linije penala, a na drugoj strani Mišino još jednom poentira iz prodora. Na drugoj strani Dangubić pogađa jedno od dva slobodna bacanja - 48:48, 19. minut. Hornsbi posle male pauze nastavlja gde je stao košem sa poludistance. Dangubić se posle ofanzivnog skoka izborio za dva bacanja, ovoga puta je bio sigurniji - 50:50. Hornsbi je fauliran prilikom šuta za tri poena, pogodio je sva tri bacanja. Na kraju prvog poluvremena Francuzi vode 53:50.

18. MINUT - Posle skoro jednog minuta bez koša na obe strane, Smailagić sjajno poentira iz prodora - 46:43. Hanter trojkom prekida seriju Partizana 6:0. Pred završna dva minuta prvog poluvremena rezultat je izjednačen - 46:46.

16. MINUT - Kamings pogađa dva bacanja, kao i Ledej na drugoj strani - 41:40, 15. minut. Uz malo sreće, laki poeni za Hantera, razigrao i Zek Ledej - 43:42, 16. minut. Partizan ponovo vodi, posle dva ubačenja bacanja Mura.

14. MINUT - Hanter poentira na isteku napada, a potom Ledej ubacuje dva bacanja - 35:31, 13. minut. Madar pogađa trojku u polukontri i primorava Kolea na tajm aut. Partizan je prišao na poen zaostatka - 35:34. Mišino prekida mini seriju crno-belih, a na drugoj strani Smailagić postiže poene uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Kaming čuva plus tri domaćinu - 39:36, 14. minut. Sjajno zakucavanje Smailagića.

12. MINUT - Panter je onaj stari posle dugo vremena. Na startu druge deonice pogađa novu trojku (15. poen), ali ne staje ni Hornsbi na drugoj strani. Vezao je pet poena za najveće vođstvo domaćih u dosadašnjem toku meča 33:26, 12. minut. Obradović traži tajm aut. Panter je fauliran prilikom šuta za tri poena, pogodio je sva tri bacanja - 33:29 na isteku 12. minuta.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Nekadašnji košarkaš Partizana Bandža Si poentira iz ofanzivnog skoka, a posle izgubljene lopte Avramovića Mišino u kontri poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje. Domaći vode 26:21 na ulasku u poslednji minut prve deonice, posle poena Hornsbija iz prodora. Panter postiže svoj 12. poen u prvoj četvrtini, koja je završena poenima Mišinoa iz prodora. Na kraju prve četvrtine domaći vode 28:23.

8. MINUT - Ledej pogađa trojku za 17:13. Potom Panter promašuje otvoren šut van linije 6.75, a na drugoj strani Mišino poentira iz prodora - 17:15, 7. minut. Panter poentira iz prodora, potom Hornsbi ubacuje šut sa poludistance iz trećeg napada domaćih - 19:17, 8. minut. Nova bacanja za crno-bele, Panter je ovoga puta siguran oba puta, kao i Hornsbi na drugoj strani. Crno-beli vode 21:19 na isteku 8. minuta igre. 

6. MINUT - Imali su crno-beli spreman odgovor. Panter je ubacio šut sa poludistance, potom i trojku, između je Avramović ukrao loptu i lako poentirao za brzih 7:0 Partizana i vođsto 13:8. Kamings pogađa trojku i prekida nalet "valjka" - 13:11, 6. minut. Avramović je polovično precizan s linije penala, na drugoj strani dva bacanja je ubacio Hanter - 14:13, 6. minut.

4. MINUT - Posle lakih poena Ledeja, Partizan je poveo 6:2, ali je u naredna dva napada "pukla" odbrana crno-belih, pa je Hornsbi ubacio dve otvorene trojke. Domaći prvi put na meču vode 8:6, 4. minut.

2. MINUT - Posle minut i 20 sekindi igre, prve poene na meču, i to trojku, postiže Aleksa Avramović. Hanter iz prodora postiže prve poene za domaćina. Panter je polovično precizan s linije penala - 4:2, 2. minut.

Obradović meč počinje s petorkom Avramović, Panter, Dangubić, Ledej i Koprivica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike