Istorija Bundes lige ispisana u neviđenom poniženju Borusije, Jovetić „ukrao“ dva boda Štutgartu

05.12.2021

18:19

0

Autor: 24sedam

Frajburg „doveo do suza“ Menhengladbah

Istorija Bundes lige ispisana u neviđenom poniženju Borusije, Jovetić „ukrao“ dva boda Štutgartu
profimedia-0646501301 - Copyright Profimedia/Marcel Kusch/dpa

Kako će samo brideti obrazi u Menhengladbahu posle šamarčine koju je Borusiji lupio Frajburg. Hit ovosezonskog izdanja Bundes lige ispisao je ovog nedeljnog poslepodneva istoriju elitnog ranga nemačkog fudbala, kao prvi tim koji je na gostujućem terenu postigao pet golova u prvih 25 minuta igre.

Navijači Borusije imali su priliku da prisustvuju fudbalskoj poeziji, ali će sigurno pokušati što pre da je zaborave. Jer, gosti su posle samo 19 minuta igre već imali ogromnih 4:0, da bi do odlaska na veliki odmor u mreži domaćina završile još dve lopte. Na kraju, rezultat je ostao nepromenjen – Borusija Menhengladbah – Frajburg 0:6.

Svoje veče imao je i nekadašnji kapiten Partizana Stevan Jovetić. Crnogorski reprezentativac je sa dva gola sačuvao Herti bod na gostovanju u Štutgartu, iako su domaći „blickrigom“ u 15. i 19. minutu stigli do velikih 2:0.

Ipak, Jovetić je u 40. i 76. minutu uspeo da matira domaćina i tako donese bod timu iz Berlina, koji na bundesligašku pobedu čeka od 23. oktobra, kada su na svom terenu minimalnim rezultatom (1:0) savladali upravo Borusiju iz Menhengladbaha. Od tada do danas upisali su tri remija i dva poraza.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike