Zvezdina pobeda uoči meča odluke sa Bragom: Rodićev "let" i Kataijeva majstorija za novi trijumf (VIDEO)

05.12.2021

14:22

0

U prvom meču ove sezone, beogradski tim slavio sa 1:0

Zvezdina pobeda uoči meča odluke sa Bragom: Rodićev "let" i Kataijeva majstorija za novi trijumf (VIDEO)
NAPREDAK_vs_CRVENA_ZVEZDA-07 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedili Napredak u utakmici 19. kola Superlige Srbije. Rezultat meča u Kruševcu je bio 2:0, zahvaljujući efektnim golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija, u prvom poluvremenu. Inače, domaćinu je poništen gol zbog ofsajda, u drugom poluvremenu, mada je i Zvezda imala velike zamerke na suđenje Novaka Simovića.

Sada se branilac titule (privremeno) izjednačio sa vodećim na tabeli Partizanom (sa Novim Pazarom od 15:45), a ekipa Dejana Stankovića je takođe napravila dobru uvertiru uoči gostovanja Bragi u četvrtak. Ovaj meč u 6. kolu Lige Evrope će odlučiti da li će Zvezda nastaviti takmičenje u Ligi Evrope ili Ligi konferencija.

Gosti iz Beograda su ušli u duel sa Kruševljanima u skoro najjačem sastavu, pošto Stanković nije mogao da računa na Sekua Sanoga, ali jeste na Aleksandra Dragovića i Gelora Kangu. Branilac titule nije mogao da poželi bolji početak, pošto je posle uvodne šanse domaćina usledio gol. Korner je izveo Katai, Strahinja Eraković sa prve stative prebcio do Rodića koji je u "letu" poslao loptu iza leđa Alekse Jordanova koji je dobio šansu umesto Nikole Vasiljevića koji je na pozajmici iz Zvezde.

U nastavku meča, crveno-beli iz Beograda su propuštali prilike Kanga i Ben, ali je situaciju znatno olakšao Katai koji je majstorski savladao Jordanova posle dodavanja Njegoša Petrovića. Iz iste situacije, u kojoj je Ben bio neuspešan. U nastavku utakmice, Rišairo Živković je dobio šansu umesto napadača sa Komora, a na terenu su bili i Srnić, Lazetić, Krstičić i Stanić.

Kao što je rečeno, domaćinu je poništen gol. Posle pokušaja Petra Đuričkovića (koji je pretio Milanu Borjanu), Bačanin je pogodio mrežu, ali je Novak Simović posle VAR intervencije poništio gol. U nastavku duela, tetirao je domaćin Borjana nekoliko puta, ali se rezultat nije menjao.

BLOG UŽIVO

Kraj

90. minut - Ušao je Stanić umesto Ivanića.

87. minut - U ekipi Napretka ušao je Ivanić umesto Stevanovića.

85. minut - Kerkez je intervenisao ispred Lazetića koji je bio u odličnoj prilici, na nekoliko metara od Jordanova.

83. minut - Gajić je šutirao snažno sa 20 metara, ali se Jordanov bacio i prebacio loptu preko prečke.

77. minut - Ušli su Krstičić i Lazetić, umesto Kange i Kataija.

73. minut - Marjanović je ubacio loptu iz kornera, ali je Kerkez bio neprecizan

67. minut - Krstić i Kočić su ušli umesto Raškovića i Đorđa Jovanovića. Ušao je Srnić umesto Pavkova.

64. minut - Katai je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je šut bio očajan.

59. minut - Ponovo je pokušao Đuričković, ali je Borjan odbranio.

57. minut - Jordanov je malo izašao, a onda je Katai pokušao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola. Mislio je da iznenadi mladog čuvara mreže.

51. minut - Poništen je gol Napretka. Đuričković je pogodio stativu, a onda je Bačanin ubacio u mrežu. Usledila je provera da li je bilo ofsajda. Posle nekoliko minuta i konsulatcije sa VAR udijama odluka je potvrđena, pa je ostalo 2:0 za goste. I o ovoj odluci će se sigurno polemisati.

49. minut - Đuričković je "okrenuo" Dragovića, ali je ipak odbranio Borjan. Na drugoj strani, Živković je sa nekoliko metara u padu šutirao, ali u Jordanova.

Ušao je i Živković umesto Bena. To je bila jedina izmena na poluvremenu.

Kraj prvog poluvremena

45+2. minut - Pavkov je pokušao sa 20-ak metara, ali je Jordanov uhvatio.

43. minut - GOL! Strelac je bio Katai. Odlično je Petrović proigrao Kataija koji je sa nekoliko metara (kao Ben malo ranije) lobovao Jordanova. On je međutim bio precizan.

38. minut - Kanga je sa ivice kaznenog prostora proigrao Bena, koji je sa pet metara prebacio Jordanova, ali je lopta otišla pored stative.

36. minut - Katai je izveo korner sa leve strane. Iz ne baš najbolje pozicije pokušao je Eraković, ali je šut završio pored gola.

32. minut - Presekla je Zvezda akciju Napretka posle košeg dodavanja golmana Jordanova. Na kraju je lopta došla do Kange, koji je bio neprecizan sa 15-ak metara. Lopta je otišla pored gola.

31. minut - Prekršaj nad Gajićem, na 20-ak metara od gola Napretka. "Slobodnjak" je izveo Katai, Eraković je nadvisio čuvara, ali je lopta otišla preko gola.

28. minut - Ben je pokušao sa nekoliko metara, ali je pogodio Ćukovića.

25. minut - Dragović je intervenisao. Korner za Napredak. Šutirao je Kerkez, ali veoma neprecizn, pored gola Borjana.

18. minut - Korner za Crvenu zvezdu. Sa desne strane ga je izveo Katai. Gajić je pokušao iz velike daljine, ali je bio neprecizan.

16. minut - Tražili su penal gosti zbog igranja rukom u kaznenom prostoru (Mršića). Sudija Novak Simović je pokazao da se igra nastavi. Šutirao je Pavkov posle dodavanja Ivanića.

12. minut - Okliznuo se Pavkov u kaznenom Napretka. Igra se nastavila.

10. minut - Ušao je Bačanin umesto povređenog Marinkovića. U tim trenucima, pritisak gostiju iz Beograda i pokušaji Ivanića i Pavkova.

7. minut - Pokušao je Saša Marjanović sa distance, ali je lopta otišla pored stative Borjana.

5. minut - GOL! Povela je Zvezda. Katai je izveo korner sa leve strane, zakačio je Eraković i prebacio na drugu stativu, a na kraju je loptu glavom u gol ubacio Rodić. Situacija je bila prilično teška, a bek gostiju ga je dao "u letu". Zvezdin novi gol posle prekida koji je prošle sezone bio značajno oružje.

3. minut - Pokušao je Đorđe Jovanović, sa pet metara. Pored Rodića je šutirao ka golu, ali je ipak bilo slabo. Borjan je uhvatio loptu koja je išla uz stativu.

Ekipu Napretka je danas vodio Nikola Stojanović umesto Đuričića koji imao zdravstvenih problema

Počela je utamica., domaćin u crvenoj, gosti u beloj opremi

MN Press
 

Minut ćutanja za legendu Partizana Momčila Mocu Vukotića.

Meč počinje uskoro

Dva tima su već igrala ove sezone, a jedini gol u pobedi beogradske ekipe dao je Gajić koji danas sa Rodićem čini bekovski tandem.

Kada je reč o domaćinu, na golu nema Vasiljevića koji je na pozajmici iz Zvezde, tako da je verovatno reč o dogovoru dva kluba. Šansu je dobio Jordanov.

Kao što se vidi, gosti su u skoro najjačem sastavu. Opet su tu Dragović i Kanga, koji nisu bili u postavi u duelu sa "zmajevima". Stanković, međutim ne može da računa na Sanoga koji i dalje ima problema sa povredom. Ali ostali aduti su tu.

 

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

Strelci: Rodić 5, Katai 43

Sudija: Novak Simović

Stadion: Mladost (Kruševac)

Napredak: Jordanov, S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Ćuković, Rašković (od 67. Krstić), Đ. Jovanović (od 67. Kočić), Marjanović, Đuričković, Marinković (od 10. Bačanin), Stevanović (od 87. Ivanić).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga (od 77. Krstičić), Ben (od 46. Živković), Ivanić (od 90. Stanić), Katai (od 77. Lazetić), Pavkov (od 67. Srnić).

Poznati su i sastavi

 

Superliga Srbije, 19. kolo:

Subota:

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

(Tomović 44)

Nedelja:

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

(Rodić 5, Katai 43)

Partizan - Novi Pazar 15:45

Spartak - Mladost 17:00

Ponedeljak:

Radnik - Radnički 1923 14:00

Čukarički - Kolubara 16:00

TSC - Radnički Niš 18:00

Utorak:

Voždovac - Vojvodina 14:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike