Čelsi pao na stadionu London! Vest Hem živi bajku, posle preokreta srušio još jednog velikana

04.12.2021

15:02

0

Fantastičan meč gradskih rivala

Čelsi pao na stadionu London! Vest Hem živi bajku, posle preokreta srušio još jednog velikana
Tan2021-12-4_152643800_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Vest Hem je srušio evropskog prvaka u sjajnom meču! Čelsi je dva puta vodio, ali to mu nije bilo dovoljno, tako da su "čekićari" na kraju slavili 3:2.

Čelsi je osta ona vrhu tabele, za sada, ali će sigurno žaliti što nije iskoristio priliku da ostane na vrhu.

Vest Hem je ovako zaustavio malu seriju loših rezultata u poslednje vreme i učvrstio se na mestima koja vode u Ligu šampiona. Da ne govorimo koliko dobru sezonu imaju do sada: prethodno je i Liverpul poražen na stadionu London.

Čelsi je vodio na poluvremenu 2:1, ali je Vest Hem preokrenuo sjajnom igrom. Pažljivo su birali trenutke za napad i izdržali veliki pritisak "plavaca".

Čelsi je poveo u 28. minutu, kada je Tijago Silva posle kornera dao gol glavom.

Posle toga su "plavci" napravili katastrofalnu grešku, kada je odbrana poslala očajnu loptu unazad ka golmanu Eduardu Mendiju, koji je odlučio da se poigrava sa njom, a Džerod Boven je ušao u duel sa njim i na kraju bio srušen za penal. Manuel Lansini je srušen za 1:1.

Ipak, Čelsi je na kraju poluvremena otišao sa vođstvom. Hakim Ziješ je poslao dugačku i visoku loptu sa leve na desnu stranu, a Mejson Maunt je dočekao na volej i zakucao u mrežu za 2:1.

U 55. minutu ponovo je Boven ispao heroj, kada se našao na pravom mestu u pravo vreme i došao do jedne ničije lopte i sa oko 18 metara jako šutnuo levom nogom i savladao Mendija.

Vest Hem nije poklekao, izdržavao je sve napade, a preokret se desio u 87. minutu, kada je Artur Masuaku sa leve strane probao da centrira, a lopta je otišla u gol i činilo se iznenadila i njega.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike