Uspela Zvezdina humana misija! Crveno-beli se pohvalili brojkom, većom od hiljadu

02.12.2021

20:11

0

Autor: 24sedam

Akcija trajala dva dana

Uspela Zvezdina humana misija! Crveno-beli se pohvalili brojkom, većom od hiljadu
20211125ivZvezdaLudogorec01 - Copyright MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Posle dva dana akcije "Crveno-bela krv" saopšteni su i zvanični rezultati. 

- Ovo je 23. put da se akcija održava u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, a razlika u odnosu na prethodne je u tome što su sada zvezdaši širom Srbije i Republike Srpske mogli da pokažu humanost koja ih krasi. Kumulativno, računajući sve, skupili smo 1178 jedinica krvi.

Osim Medija centra stadiona "Rajko Mitić", krv ste mogli da date u još 20 gradova širom Srbije i Republike Srpske, a rezultati su bili fenomenalni, s obzirom na ukupan broj jedinica krvi koji je skupljen. Na Marakani je skupljeno najviše, čak 257 jedinica krvi, ali zvezdaši su veliku humanost pokazali u svim gradovima, o čemu govore rezultati koji navode na zaključak da je akcija bila i više nego uspešna.

Kada je reč o ostalim gradovima: Niš (110), Teslić (105), Zrenjanin (95), Užice (87), Vranje (77), Banjaluka (76), Kosovska Mitrovica (61), Trebinje (41), Petrovac na Mlavi (39), Bijeljina (35), Višegrad (33), Brčko (30), Prijedor (25),  Nevesinje (23), Bor (17), Zvornik (16), Gradiška (14), Foča (13), Doboj (13) i Sarajevo (11 - navedeno je na sajtu Zvezde. 

Akciju je podržao i prvotimac Aleksandar Dragović

- Veoma lepa scena u Medija centru me je dočekala. Ovo je zaista plemenit gest svih zvezdaša koji su još jednom pokazali humanost i spremnost da pomognu svima onima kojima je to neophodno. Lično, uvek podržavam ovakve akcije koje doprinose tome da se nečiji životi spasu. Srdačno su me dočekali svi navijači, ljubav između nas je velika. Pozvao bih sve one koji nisu ovoga puta, da sledeći put budu deo akcije "Crveno-bela" krv - rekao je Dragović. 

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike